Ekonomi Lider kadınlar zirvede

Lider kadınlar zirvede

10.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği’nin programına katılan lider kadınlardan 20’si daha önemli görevlere atandı. Türkiye’de daha fazla kadının yönetim kurullarında yer almasını sağlamak amacıyla kurulan Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), 2012 yılından bu yana yürüttüğü, yönetim kurulu alanında saygın akademik kurumların akredite ettiği Şirketler Arası Mentorluk ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği Sertifika Programı’na katılan lider kadınlardan 20’sinin son 4 ayda toplam 24 adet yönetim kurulu üyeliğine atandığını açıkladı.

Lider kadınlar zirvede

 

Geçen yıl sonunda YKKD Danışma Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ve Yönetim Kurulu Başkanı Hande Yaşargil, 300’ü aşkın şirketin yönetim kurulu başkanına mektup yazarak 2021’de gerçekleştirecekleri genel kurullarında yönetim kurulları koltuklarında kadınlara yer açmaları çağrısında bulunmuşlardı. Bu çağrının sonuçlarını görmeye başladıklarını belirten Yaşargil, “Sadece son 4 ayda 20 mezunumuzun ülkemizin 14 kıymetli kurumunun yönetim kurulu koltuklarına bağımsız üye, danışman, grup şirketi yönetim kurulu üyesi olarak ve 10 sivil toplum kuruluşuna yönetim kurulu üyesi olarak atandığını görüyoruz. Kadınlar üst mercilerde daha fazla söz sahibi olabildiğinde toplumun daha ileriye gideceğini biliyoruz”  ifaelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Atanmalarına destek oluyoruz’

YKKD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerleştirme Komitesi Lideri Lale Saral Develioğlu ise dernek olarak yakın zamana kadar kadınları yönetim kurulu üyeliklerine en iyi şekilde hazırlamaya odaklandıklarını, son dönemde bu odağa bir ekleme yaparak atanmalarına da destek verdiklerini aktardı. Develioğlu, “Lider kadınları sadece üst rollere hazırlamak değil, aynı zamanda iş dünyasının önde gelen liderleriyle birebir toplantılar yaparak mezunlarımızın yönetim kurullarına atanmalarına destek oluyoruz. Bu sayede, bir yandan kadınların yönetim kurullarında varlık göstermelerinin önünü açarken, diğer yandan Türkiye’nin öncü şirketlerinin yönetim kurullarındaki çeşitliliğe katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Onur duyuyoruz’

2012’den beri süren YKKD programına katılan, kurumunun en tepe kadın yöneticisi olan 195 lider kadının 124’ü, bu süreç boyunca en az bir yönetim kurulu deneyimi sahibi oldu. YKKD’dan yapılan açıklamada “Ülkemizde yönetim kurulunda kadın temsiline ilişkin son 10 yılda küçük adımlarla gelişmeler gözlenirken, amacı yönetim kurullarında çeşitliliği artırmak olan YKKD’nin oluşturduğu ‘uzman aday havuzu’nun kurumlar tarafından tercih edilmesinden onur duyuyor, her geçen gün bu çeşitliliğin yaratacağı değerin daha iyi anlaşılacağına kuvvetle inanıyoruz. Bu vizyona öncülük yapan, çeşitlilikteki değeri gören tüm kurumları ve atanan üyelerimizi tebrik ediyoruz” denildi.

Lider kadınlar zirvede