Ekonomi Maliye’nin lojmanlarını Kuzu Grup dönüştürecek

Maliye’nin lojmanlarını Kuzu Grup dönüştürecek

19.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

TOKİ’nin Ankara, Oran’daki Maliye Lojmanları arsasının ihalesini Kuzu Grup kazandı. 215 milyon 250 bin lira idare payı teklifi ile ihaleyi kazanan Kuzu Grup, eski Maliye lojmanlarını konut, AVM ve otele dönüştürecek

Maliye’nin lojmanlarını Kuzu Grup dönüştürecek

Ankara Oran’daki Maliye Bakanlığı lojmanlarının bulunduğu arsa için, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı usulüyle yaptığı ihalede en yüksek teklifi veren Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş. ihaleyi kazandı. Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş., 21 Şubat’ta TOKİ tarafından yapılan ihalenin 2. oturumunda arsa için 615 milyon TL Toplam Satış Geliri teklifinde bulunurken, Arsa Karşılığı İdare Payı Oranı olarak yüzde 35, Arsa Karşılığı İdare Payı Tutarı olarak da 215 milyon 250 bin TL teklifte bulunmuştu.

Maliye’den bir ilk
Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ihalesini kazandıkları Ankara Atakent Devlet Mahallesi’nde bulunan eski Maliye lojmanları arsasının, Maliye Bakanlığı’nın şehir merkezlerindeki kamu lojmanlarının ekonomiye kazandırılması projesinin ilk uygulaması olduğunu kaydetti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında Başkent’in gözde yerleşim yerlerinden Orandaki Atakent Devlet Mahallesi’nde bulunan ve 182 bürokratın ikamet ettiği lojmanların TOKİ’ye devredildiğini hatırlatan Özen Kuzu, “TOKİ’nin bu değerli arsa için gerçekleştirdiği arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinde en yüksek teklifi vererek kazandık. Arsa Turan Güneş Bulvarı’na paralel ve eski milletvekili lojmanlarının bulunduğu alan üzerine inşa edilen konut projesinin hemen yanında yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Lojmanların yerinde karma proje yapacak

İhalesini kazandıkları eski Maliye lojmanları arsasının emsale esas toplam inşaat alanının 61 bin 460 metrekare olduğu bilgisini veren Özen Kuzu, “Oran, Ankara’nın en merkezi noktalarından biri. Kuzu Grup olarak bu bölgeye prestijli bir proje kazandırmayı hedefliyoruz. Hayata geçireceğimiz projemiz 3 fonksiyonu içinde barındıran, konut, otel ve alışveriş merkezinden oluşan karma bir olacak. TOKİ ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçireceğimiz proje, kamuya da önemli bir gelir sağlayacak” diye konuştu.

Projenin mimarisi için yarışma düzenlenecek

Özen Kuzu, İstanbul’da Spradon, Ankara’da ise Parkvadi markalarıyla birçok gayrimenkul projesi tamamladıklarını hatırlatarak, Spradon Vadi projesinin devam ettiğini hatırlattı. Projelerde mimariye önem verdiklerini vurgulayan Kuzu, “Ankara’nın en prestijli bölgelerinden Oran’da kente değer katacak bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Bu amaçla 5 yerli mimarlık grubunun davetli olacağı mimari proje yarışması gerçekleştireceğiz. Oran’da yükselecek projemize bu mimari proje yarışması sonrasında karar vereceğiz” diye ifade etti.

Haberin Devamı

Yeni binalar için Türk usulü ‘yeşil sertifika’

Türkiye’de inşaatların, yeşil bina kriterlerine göre tasarlanarak inşa edilmesi ve yerel kurumlarca sertifikalandırılması için çalışmalara başlandı.
Sertifikanın yerel kurumlarca da verilebilmesi için çalışma yürüttüklerini dile getiren Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Haluk Sur, yerli sertifikanın, Amerikan Yeşil Bina Konseyi’nce geliştirilen LEED ve İngiltere’de Yapı Araştırma Kurumu’nca verilen BREEAM’in Türk versiyonu olacağını anlattı.
Uluslararası değerlendirme sistemlerinin Türkiye’deki kullanımına ilişkin derneklerine ‘yurt dışı kökenli olduğu için pahalı’, ‘oldukça yoğun bürokrasi var’ gibi geri bildirimler geldiğini kaydeden Sur, sertifikaların, veren ülkenin kaynaklarına, kültürlerine ve sistemlerine yönelik olmasının en önemli sıkıntı olduğunu belirtti.

Bakanlık destekliyor
Yerli sertifikanın uluslararası alanda geçerliliği olacağına dikkati çeken Sur, yeşil bina kriterlerine uyulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğini aldıklarını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mühendis ve Mimar Odaları ile İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği ile de görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
Sur, sertifikanın eğitim ve denetim sürecini, kendileri ve bakanlığın oluşturacağı yapının düzenleyeceğini sözlerine ekledi.
Sur, sertifikanın, sağlıklı toplumlar, yaşanabilir çevre ve gelişmiş bir ekonomi yaratmak amacıyla verildiğini söyleyerek, yeşil bina sertifikasının, mimarlık, mühendislik, planlama, peyzaj tasarımı, elektrik-mekanik tesisat projelerinden alınan yorumlarla oluşturulduğunu belirtti. Önümüzdeki yıllarda yeşil bina projelerinin en büyük rekabet alanlarından biri olacağına işaret eden Sur, tasarruf sağlayan projelerin sürdürülebilir olması ve hızlı satılmasıyla fark yaratacağını söyledi.
Ocak 2013 itibarıyla ülkede 45 sertifikalı, 150 de sertifika adayı yeşil bina bulunduğuna işaret eden Sur, Türkiye’de uluslararası değerlendirme sistemlerinden LEED, BREEAM ve DGNB’nin çok yaygın olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Ücretler 5 bin dolardan başlıyor

Haberin Devamı

İsteyen firmaların projeleri için diğer ülkelerin sertifikasını da alabileveğini vurgulayan Sur, şöyle konuştu:
“Yerli sertifikada gelir yurt içinde kalacak. Yabancı sertifikalar için konutlarda yeşil bina sertifikası almanın maliyeti 5 bin dolardan başlarken, ticari projelerde bu rakam 100 bin dolara kadar çıkabiliyor.”

Türk Artem ile Fransız Atalian Cannes’ta evlendi

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı Mipim’in katılımcıları arasında yer alan Fransız Atalian ile birleşmesini açıklayan Artem Tesis Yönetimi, katılımcı firmalardan büyük ilgi gördü.
Tesis yönetimi, temizlik, teknik bakım, güvenlik, resepsiyon hizmetleri, peyzaj konularında uzman olan Atalian’ın Uluslararası Bölümü Başkanı Matthieu De Baynast, Türkiye’de Artem ile olan birlikteliklerinin Avrupa’daki 10 ülke ile Fas ve Lübnan’dan sonraki stratejik hedeflerinden biri olduğunu belirterek, “Artem Tesis Yönetimi, 1500’ün üzerinde çalışanıyla, hizmet sektörünün önemli aktörlerinden. Atalian ile olan birliktelikleri, hizmet yelpazelerini genişletmelerine ve yeni fırsatları değerlendirmeyi de beraberinde getirecektir. Türkiye’deki potansiyelin farkındayız. Artem de sektördeki deneyimi ve kalitesiyle bu pazarda da başarıya ulaşmamıza olanak sağlayacaktır’’ diye konuştu. Avrupa’nın en iyi üç hizmet sağlayıcısından biri olan Paris merkezli Atalian’ın toplam 55 bin çalışanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Yelpaze genişleyecek

Artem Tesis Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Pala ve Genel Müdür Eflatun Mutlu da, Atalian grubuna katılmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Çoklu hizmetlerde uzman bir kuruluş olan Atalian şirketimiz için uygun bir ortak.
Daha geniş bir yelpazede hizmet verme amacımıza daha kısa sürede ulaşacağımıza inanıyoruz. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan ortaklarımızla birlikte olmaktan mutluyuz” diye konuştular.

TOKİ’nİn Ciro şampiyonu KoruFlorya oldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) gerçekleştirdiği hasılat paylaşımı esaslı projelerin satış listesinde Şubat ayı sonuçları açıklandı. Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği KoruFlorya, 14 milyon 657 bin 443 liralık hasılatıyla şubat ayı satış rakamıyla TOKİ’nin ciro şampiyonu oldu. KoruFlorya TOKİ’nin satış listesine 8. kez şampiyon olarak adını yazdırdı.
Aralık 2011’den itibaren en fazla ciro şampiyonu olan proje olarak ön plana çıkan KoruFlorya’da daireler 2013 yılının Aralık ayında teslim edilecek.
298 konutun yer aldığı KoruFlorya’da 3+1’den 7+2’ye kadar 52 farklı ve geniş daire tipi bulunuyor. Farklı ödeme planlarının sunulduğu projede anlaşmalı bankalar aracılığıyla vade farksız 48 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor. Yüzde 1 KDV avantajlı dairelerin de yer aldığı KoruFlorya’da anlaşmalı bankalar aracılığıyla 120 aya kadar uygun oranlarda vade de yapılabiliyor.
KoruFlorya, Dünyanın ödüllü mimarlık ofislerinden Brodway Malyan’ın ve Türk mimarlık ofisi Kraft Mimarlık’ın imzasını taşıyor. 4 kat otopark, AVM ve 3 bin metrekareye varan sosyal tesis alanı üzerinde olan KoruFlorya, yerden 17 metre yüksekte deniz, göl ve orman manzarasına sahip.

Başakşehir Belediyesi dükkânları satışa açıyor

Başakşehir merkezde beş ayrı caddenin birleştiği köşede bulunan cadde dükkânlar 6 Nisan 2013 tarihinde satışa açılıyor. Başakşehir 1. Etap ve 2. Etabın ortasında ve Başakşehir Belediyesine ait arsa üzerinde inşaatı devam eden Köşeçarşı Projesi 6 Nisan 2013 tarihinde, muhammen bedel üzerinden satışa açılacak. Proje, 1. Etap, 2. Etap, Onurkent ve yaklaşık 3000 yatak kapasiteli İkitelli Sağlık Kenti girişlerini birbirine bağlayan beş ayrı arterin buluştuğu kavşakta inşa ediliyor.
Dükkânlar yüzde 18 KDV dahil 188 bin liradan başlayan muhammen fiyatlarla Başakşehir Belediyesi tarafından satılacak.

Ataşehir yeni AVM’ye 29 Mart’ta kavuşacak

İstanbul Ataşehir’de 120 bin metrekarelik alana sahip olan Brandium Alışveriş Merkezi ziyaretçileriyle buluşmak için gün sayıyor. 29 Mart tarihinde açılacak olan AVM, 1.350 konutluk yaşam alanı, 340 odalı 5 yıldızlı otel ve 3.000 kişi kapasiteli kongre merkezini kapsayan Brandium Ataşehir projesi içersinde yer alıyor.
Emay İnşaat ve Erko Grup işbirliği ile inşa edilen Brandium Ataşehir projesinde ünlü modacıların tasarımlarını bir araya getireceği Markalar Sokağı, dünya mutfaklarından fast-food’a kadar farklı alternatifler sunan restoranlar, bowling salonunu da kapsayan çocuklar ve gençler için özel eğlence merkezleri, modern sinema ve tiyatro salonları, hipermarket, elektronik ve yapı marketler bulunuyor.

Miami’deki yazlıklar İstanbul’da tanıtılacak

7. Gayrimenkul ve Yazlık Evler Fuarı 22-24 Mart 2013 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze’de ziyarete açılıyor. Yerli ve yabancı yatırımcıları alıcılarla buluşturan fuarda gayrimenkul konut projeleri, yazlık evler, devre mülkler, ofisler, akıllı binalar, villa konutlar, plazalar, iş merkezleri projeleri satışa sunulacak. Fuara Körfez ülkeleri ile Almanya ve Hollanda'dan yatırımcı firmalar da katılacak.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un desteklediği fuar kapsamında “Bodrum Günleri” de düzenlenecek. Fuarda, New York ve Miami evleri de gmrücüye çıkacak.

Metropol İstanbul Cenor’un radarına girdi

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içinde inşa edilen Metropol İstanbul, MIPIM’de ilgi gördü.
Metropol İstanbul, fuar esnasında hem siyaset dünyasının hem de iş dünyasının ilgi odağı oldu. Metropol İstanbul, yaklaşık 1 milyar dolarlık fon büyüklüğüyle Türkiye’yi yakından takip eden Cenor Group Başkanı Anthony Khoi’nin de ilgisini çekti. Avrupa’nın en büyük AVM yatırımcısı Khoi, Metropol İstanbul standında yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Yazarlar