Ekonomi‘Malzeme devrimine öncülük edeceğiz’

‘Malzeme devrimine öncülük edeceğiz’

08.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, 50’nci kuruluş yıldönümünü, küresel iş ortaklarının katıldığı, malzeme bilimindeki gelişmelerin anlatıldığı bir etkinlikle kutladı.

‘Malzeme devrimine öncülük edeceğiz’

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper ve Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Kordsa’nın farklı coğrafyalarından çalışanlarının ve iş ortaklarının katıldığı etkinlikte şirketin, Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland, ABD, Almanya ve İtalya olmak üzere 7 ülkede toplam 13 üretim tesisi ile faaliyet gösterdiği ve 4 kıtada 4 binin üzerinde kişiye istihdam sağladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Etkinlikte konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Kordsa’nın 50 yıl boyunca her zaman ve her yerde öncelikle müşterisinin yanında olduğunu ifade ederken, “Bu sayede Kordsa, bugün dünyada her üç uçak lastiğinden ikisini ve her üç otomobil lastiğinden birini güçlendiren bir şirkete dönüşmüştür” dedi. Güler Sabancı şöyle devam etti:

“İnsan kaynakları ve çalışan gelişimi konusunda Kordsa her zaman lider oldu. Henüz ilk dönemlerimizde dahi, arkadaşlarımızı yurt dışındaki önemli üniversitelere göndermenin yollarını bulduk. Arkadaşlarımız, aynı anlayışı, bugün Sabancı Üniversitesi ile devam ettiriyor. 2016 yılında açtığımız ve Avrupa’nın ilk üniversite-sanayi iş birliği olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’miz, inovasyonda öncü olma misyonumuzun da sembollerinden biri oldu. Bugün toplam 100’ün üzerinde fakülte üyesi, ziyaretçi araştırmacı, doktora ve yüksek lisans öğrencisi bu merkezimizde geleceğin ileri malzeme teknolojilerini araştırıyor. Kordsa önümüzdeki dönemde de dünyadaki malzeme devrimine öncülük edecek. Farklı coğrafyalarda hatta uzayda hayatı güçlendirmeye devam edecek. “