Ekonomi Maslak’taki kampanya ‘oturumcu’lara yaradı

Maslak’taki kampanya ‘oturumcu’lara yaradı

02.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağaoğlu’nun My Home Maslak projesinde düzenlediği kampanya büyük ilgi gördü. Reklamında Ali Ağaoğlu’nun oynadığı projede kredi kullanmak istemeyenler 36 ay sıfır faiz uygulanan konutlardan aldı.

Maslak’taki kampanya ‘oturumcu’lara yaradı

Gayrimenkul sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Ağaoğlu, Maslak’ta inşa ettiği My Home Maslak projesinde yeni bir kampanya düzenledi. İnşaatın tamamlandığı ve konutların hemen teslim edildiği My Home Küçük Maslak projesinde 36 aya kadar sıfır faizli ödeme seçeneği sunuluyor. ‘Sınırlı daire, sınırsız fırsat’ sloganıyla başlatılan kampanyada çok farklı ödeme alternatiflerine yer veriliyor.
Yüzde 10 peşin verilen kampanyada, banka kredisi ile 120 ay vade, Ağaoğlu kredisi ile 36 aya kadar sıfır faiz seçeneği sunuluyor.
My Home Küçük Maslak’ta 1+0 daireler 477 bin TL’den, 1+1 daireler 528 bin TL’den, 2+1 daireler 582 bin TL’den, 3+1 daireler 701 bin TL’den, 4,5+1 daireler ise 1 milyon 964 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

‘140 daire kaldı’
Ağaoğlu İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı, toplamda 3 blokta 850 daireden oluşan projede 140 dairenin satışını sürdürdüklerini söyledi.
Hasan Rahvalı, İstanbul’un iyi lokasyonlarından biri olan Maslak’taki projeyi oturumcular için tasarladıklarını ifade ederek, “Daha çok 3+1 dairelerden oluşan projede elimizde 140 daire kaldı. İnşaatı bitirdik ve hemen teslim ediyoruz. Kampanya döneminde gelen her üç kişiden biri daire aldı” dedi.
Projedeki daireleri alanların yüzde 85’inin oturmak istediğini vurgulayan Hasan Rahvalı, “Daha çok oturumcular ilgi gösterdi. 36 ay sıfır faiz uyguladık ve yoğun talep gördük. Bu nedenle kredi kullanmadan daire alan çok oldu” diye konuştu. Rahvalı, seçimlerin bitmesiyle ertelenen taleplerin satışlara yansıyacağına da işaret etti.

Haberin Devamı

3 kulede 850 konuttan oluşuyor

26 bin 200 metrekare alan üzerine kurulan My Home Küçük Maslak, 3 kule ile altında alışveriş birimlerinden meydana geliyor. 850 daireden oluşan My Home Küçük Maslak’ta, terası konutlara da yer veriliyor. My Home Maslak’ta, stüdyolar 41 ile 105 metrekare, 1+1’ler 77 ile 117 metrekare, 2+1’ler 104 ile 206 metrekare, 3+1’ler 127 ile 264 metrekare, 4,5+1’ler 314 ile 315 metrekare arasında değişiyor. Projedeki 3,5+1’ler 309, 4+1 dubleksler ise 351 metrekare şeklinde tasarlandı.
Projede açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, çocuk yüzme havuzunun yanı sıra sosyal donatılar arasında, Türk hamamı da bulunuyor.

Reklamda kendisi oynadı
İnşaat sektörünün en popüler ismi olan Ali Ağaoğlu, yeni reklam kampanyasıyla yine kendinden söz ettirdi. İstanbul Maslak’ta hayata geçirilen My Home Küçük Maslak projesine özel hazırlanan reklam filmiyle dikkat çeken Ali Ağaoğlu, yine reklam filminde kendisi oynadı. Kendi projelerinin reklam filmlerinde oynamayı gelenek hale getiren Ali Ağaoğlu’nun filmde İngilizce konuşması dikkat çekti.
İlk olarak bir İngilizce dersinde başlayan reklam filminde, hoca ve öğrencilerin bulunduğu sınıfta kampanya bilgileri veriliyor. Reklamın sonunda ise MyHome projesini ziyarete giden öğrenciler Ali Ağaoğlu ile karşılaşıyor. Ağaoğlu evinden çıktığını gören ve şaşıran öğrencilere, Ağaoğlu, ‘Of course, this is my home’ diyerek İngilizce cevap veriyor.
Ali Ağaoğlu daha önce iki projesinin reklam filmlerinde boy göstermişti. En son Maslak 1453 projesinde masasına gelen projeleri beğenmeyip, ‘Bu değil, bu da değil’ diyerek projeleri elediği ve özellikle beyaz atıyla projedeki ormanı tanıttığı sahne çok konuşulmuştu. Ağaoğlu daha öncesinde de yönetmen Sinan Çetin ile birlikte kamera karşısına geçmiş ve My World projesinin başlangıcında ve bitiminde iki ayrı reklam filminde oynamıştı.

Haberin Devamı

Fikirtepe’ye hızlı bir giriş yaptı 10 günde evlerin yarısı tükendi

Teknik Yapı, Türkiye’deki kentsel dönüşüm projelerinin pilot uygulaması olan Fikirtepe’de marka gücünü konuşturdu. Fikirtepe’de, ruhsat ve tüm izinleri alınarak satışa çıkan ilk proje unvanını taşıyan Concord İstanbul’un yüzde 52’si satıldı. Teknik Yapı, toplamda 1.175 rezidans daireden oluşan Concord İstanbul projesinin ilk etabını oluşturan 622 rezidansın yüzde 52’sini gelen yoğun talep sonucunda ilk 10 günde sattı.
Concord İstanbul, Kadıköy’ün merkezinde konumlanmasına ek olarak hem home-ofis hem de rezidans özelliği taşımasıyla, yatırımcıların ve yaşam amacıyla talepte bulunanların tercihi oldu. Yıllardır Teknik Yapı’dan sürekli daire alanlar bu başarıda önemli rol oynadı.
Concord İstanbul’un birden fazla avantaj sağladığı için böyle bir satış başarısı yakaladığını ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm projesi olduğu için, projeye İstanbul dışından gelenlerin bile olduğunu söyledi.
Şehirdışından talep geliyor
Umut Durbakayım, “Bağdat caddesinde oturup, 10 yıl sonrasına yatırım yapanlar var. Önümüzdeki yıllarda Anadolu yakasının ticaret merkezi olacağını düşünen ve home-ofis ihtiyacını şimdiden karşılamak isteyen kurumsal firmalar da daire sahibi olanlar arasında yer aldı” dedi.
Concord İstanbul’un Anadolu yakasının gözde lokasyonu Kadıköy’de yükseldiğine dikkat çeken Durbakayım, projenin bölgesel avantajlarını sıralayarak, “Projemiz E5 karayoluna paralel, iki metro durağı arasındaki mesafe 5 dakika, 1. ve 2. köprü bağlantılarına araçla 15-20 dakika. Ayrıca proje hem denize hem de İstanbul’un en işlek caddesi Bağdat’a komşu” diye konuştu.

Tavan yüksekliği 2.78 metre

Haberin Devamı

Refah bir yaşam alanı sunan rezidans dairelerde tavan yüksekliği net 2.78 metre olarak dikkat çekerken, otel ve tatil köylerinde olduğu gibi kanal tipi klima sistemi, oda ve salonlarda hazır olarak teslim edilecek. Tüm daire cephelerin yüzde 75’i cam olan ve gün ışığından faydalanacak olan rezidans sahipleri, ayrıca beş katlı kapalı otoparkta en az bir araçlık alana sahip olacak.

Haberin Devamı

‘Yaşamak için tercih ettiler’
Yaşam amaçlı taleplerin öne çıktığını belirten Umut Durbakayım, gerçekleşen satışlardaki 27 - 37 yaş arası genç nüfus oranının yüzde 35 seviyesinde olduğunu kaydetti. Durbakayım, yeni çiftler ve çocuksuz aile ağırlığının hakim olduğu satışlarda 1+1 tipi rezidansların da 2+1 ve 3+1 tiplerinde olduğu gibi yaşam alanı olarak görüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Çatıder’den sempozyuma davet geldi

Çatı konusunda toplumsal bilincin artmasını ve çatı sektörünün gelişmesini misyon edinen Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), 3 – 4 Nisan 2014 tarihlerinde ‘7. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu’nu düzenleyecek. Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi’nde düzenlenecek sempozyumda, sektördeki inovatif gelişmeler ve çalışmalar ele alınacak.
ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaşan çatı sektörünün gelişmesine katkıda bulunmayı temel öncelik olarak gördüklerini belirterek, sempozyumun bu hedef doğrultusunda önemli bir adım olduğunu açıkladı. Yavuz, “Bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz sempozyum ile bugüne kadar yapılmış bilimsel ve teknik araştırma ile geliştirme-uygulama çalışmalarının yanı sıra çatı ve cephe sistemlerinin tasarım, yapım, kullanım, bakım, onarım ve dönüştürme süreçlerinde yer alan gelişmeleri paylaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Başakşehir’in Bulvar’ında 800 daire satıldı

Emlak Konut GYO ile Bulvar İstanbul İş Ortaklığı tarafından İstanbul’un hızla gelişen Başakşehir bölgesinde hayata geçirilen Bulvar İstanbul projesinin dört ayda % 55’i satıldı.
Emlak konut projeleri içinde son üç aydır satış şampiyonu olan Bulvar İstanbul’da yaklaşık 800 adet daire satıldı.
Projede metrekare fiyatları ortalama 2 bin 600 TL iken proje tamamlandığında ise metrekare fiyat beklentisinin minimum 4 bin 500 TL olması öngörülüyor.
2+1’e talep arttı
Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, projede yoğunlukla 3+1 ve 4+1 daire tipleri satılırken, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sağlık projelerinden biri olacak olan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin temelinin atılması ile özellikle yatırımcılar tarafında ilgi gösterilen 2+1’lere olan talep artmaya başladı.
İki etap 15 bloktan oluşan 1555 dairenin yer alacağı projede 1+1’den 5+1’e kadar daire tipleri bulunuyor. İsmini iki etabın arasında bulunan ve pek çok mağaza, restoran ve kafenin bulunduğu, ağaçlıklı bölgenin arasında yer alan yürüyüş bulvarından alan Bulvar İstanbul’un 2016 yılı ilk çeyreğinde teslim edilmesi hedefleniyor.
Kültür merkezi planlanan projede çocuk oyun odaları, spor tesisleri ve sıcak su havuzları yer alıyor.

Dekar yeni projesini görücüye çıkarıyor

Dekar yeni projesinin tanıtımı için gün saymaya başladı. Buna göre, firma, Bahçeşehir’deki yeni projesi ‘Dekar Asmalı Sokaklar’ projesinin lansmanını18 Nisan 2014 Cuma günü Les Ottomans Hotel’de gerçekleştirecek.
Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu’nun ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıda, Dekar Asmalı Sokaklar projesi detaylarının belirtilmesinin yanı sıra bahçeli ev konsepti ve gayrimenkul sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunulacak. 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin bulunduğu projede ön başvurular toplanılmaya başlandı.

Atakent’te teslimleri haziranda yapacak

Kısa süreli avantajlı fiyatlardan yararlanmak için satış ofisini ziyaret edebilirsiniz. MNG Holding tarafından Atakent’te konumlanan Blue Boutique projesinde konut teslimleri haziran ayında yapılacak. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği projede 259 daire yer alıyor. 1+0’dan 4+1’e kadar farklı daire seçeneklerinden meydana gelen proje, 14 bin 300 metrekare arsa üzerine kuruluyor. Yeşil alanı 8 bin 500 metrekare olarak belirlenen sitenin altında, 6 adet ticari birim hizmet verecek. Mimari tasarımı Targem Mimarlık’a ait projenin örnek daireleri de hazırlandı.

Ankaralıları Mogan’ın renkleriyle tanıştıracak

Başkent Ankara’nın en önemli doğal yaşam alanı ve nefes alma duraklarından Mogan gölü, fotoğraf severleri biraraya getirecek. Uptown İncek Konut Projesinin sponsorluğunda düzenlenecek ‘FOTOMO2GAN’ fotoğraf yarışması Ankaralılar’ı Mogan’ın güzellikleriyle tanıştıracak. ‘Ankara’nın denizi’ olarak da bilinen, Başkent’in oksijen deposu Mogan gölünün doğal güzellikleri, bu fotoğraf yarışmasına ilham kaynağı olacak.
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onaylı yarışma, fotoğraf severleri 24 Mart-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında Mogan için biraraya getirecek.
Uptown İncek projesini hayata geçiren LEMA Grup’un ortaklarından Emre Katırcı, yarışmayla, Mogan gölünün doğal güzelliklerinin ortaya çıkarılacağını ifade etti. Katırcı, “Böylesine güzel bir bölgeyle henüz tanışmamış olan Ankaralılar için yarışmayı hayata geçirmeye karar verdik. Alanında uzman foto muhabirleri ve dernek başkanlarının da aralarında bulunduğu jürimizin değerlendirmesi sonucu en iyi fotoğraflar ödüllendirilecek” diye belirtti.