Ekonomi Bakan Işıkhan'dan memur maaşı açıklaması: Yüzde 50 artacak

Bakan Işıkhan'dan memur maaşı açıklaması: Yüzde 50 artacak

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlığının TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde, asgari ücret ve memurlar ile emeklilerinin maaş artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Işıkhandan memur maaşı açıklaması: Yüzde 50 artacak

Asgari Ücret Komisyonu’ndan çıkacak kararın, herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ettiklerini dile getiren Işıkhan, “Tüm paydaşlarımızla diyalog ve istişare halinde açık yüreklilikle süreci yönetiyoruz çünkü biz emeğin kutsallığına inanıyoruz. Ne çalışanlarımızı ne memurlarımızı ne de emeklilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz, büyümeden pay vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu. Işıkhan, son 5 aylık verilere göre TÜFE’nin yüzde 33,66 olarak gerçekleştiğini anımsatarak, “Enflasyon farkı ile 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir” dedi.

Haberin Devamı

5 BİN TL 2 GÜN SONRA

Işıkhan, çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesine ilişkin kanun teklifinin Meclis’te kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemelerin iki gün içinde yapılacağını bildirerek, çalışmaların tamamlandığını söyledi. EYT düzenlemesinden faydalanan kişi sayısının yaklaşık 2 milyon olduğunu belirten Işıkhan, “Birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.