Ekonomi Memur-Sen: "Geriye alacağımız 367 YTL daha kaldı"

Memur-Sen: "Geriye alacağımız 367 YTL daha kaldı"

16.08.2008 - 17:00 | Son Güncellenme:

.

Memur-Sen: Geriye alacağımız 367 YTL daha kaldı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “eşit işe eşit ücret" düzenlemesiyle en düşük ücretli memura 103 YTL zam yapıldığını belirterek, özlük haklarındaki artışlarla birlikte 470 YTL zam istediklerini, toplu görüşme mamasında geriye kalan 367 YTL’nin alınabilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan memura “eşit işe eşit ücret sağlamak için hazırlanan kararnameyle belirlenen ek zam oranlarını açıkladı. Ek zam ile ilgili olarak ANKA’ya açıklamada bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, istenen zamla ilgili olarak rakam söyleyen ilk konfederasyon olduklarına dikkat çekti. Gündoğdu, “Bu zamlarla ile ilgili olarak 25-50-75 YTL ödenecek denilmesi üzenine Sayın Başbakan’dan randevu talep ederek 100 YTL’nin altında olması halinde bunları Memur-Sen’in kabul etmeyeceğini açıkladık. Başbakanımız, bizle yaptığı görüşme sonrasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a talimat verdi dedi. 

Gündoğdu, toplu görüşmeler öncesinde isteklerini açıkladıklarını anlatarak, en düşük düzeydeki memur maaşının 831 YTL’den 1301 YTL’ye çıkarılmasını istediklerini söyledi. 470 YTL’lik talebin 103 YTL’sinin bu ek ödeme ile elde edildiğini kaydeden Gündoğdu, geriye almaları gereken 367 YTL’nin kaldığını vurguladı. Toplu görüşmelerde Ocak 2009 yılında 97 YTL’sini verilmesini isteyeceklerini kaydeden Gündoğdu, enflasyon+büyüme farkı, yiyecek yardımı, ulaşım yardımı gibi özlük haklarındaki artış ile birlikte geriye kalan 270 YTL’lik artışı da toplu görüşme masasında elde etmek için çalışacaklarını bildirdi.