Ekonomi Mercedes’ten yeni nesil girişime ödül

Mercedes’ten yeni nesil girişime ödül

10.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz Türk’ün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği StartUP yarışmasının kazananları belli oldu. Türkiye’nin 43 ilinden 600’ü aşkın girişimcinin başvurduğu yarışmada 3 aşamalı eleme süreci tamamlandı. Toplamda 150 bin TL değerindeki büyük ödülü paylaşacak olan ‘Teknoloji’, ‘Sosyal Fayda’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’ kategorilerinin kazananları düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Bu yılın büyük ödülleri Ankara, İzmir ve Yalova’dan katılan startup’ların oldu.

Mercedes’ten yeni nesil girişime ödül

İlk 60’a kalarak bir günlük eğitim kampı ile yarışmadaki eğitim serüvenlerine başlayan ve jüri değerlendirmeleriyle ilk 10’a giren startup’lara ‘StartUP Boost’ adı verilen özel bir gelişim programı ve Mercedes-Benz ile özel Almanya seyahati hediye edildi. Büyük ödüle hak kazanan ilk 3 startup’a ise 50’şer bin TL para ödülü verildi. Kazananlara ödüllerini Mercedes-Benz Türk CEO’su Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Otobüs Ar-Ge Direktörü Emre Kuzucu, Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çorbacıoğlu verdi.

Haberin Devamı

Çay lifine çözüm

Sosyal Fayda Ödülü kazananı KompoRize startup’ının kurucusu Mustafa Kuyumcu oldu. Önemli bir atık sorununa çözüm getiren KompoRize, çay üretimi esnasında yılda 60 bin ton olmak üzere açığa çıkan ve normalde yakılarak veya çürütülerek bertaraf edilen, çevreye zarar veren çay liflerini çeşitli plastiklerin içerisine katıyor.

Teknoloji Ödülü kazananı, toplumsal düzenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için enerji, ulaşım, su gibi sektörlerde kullanılan endüstriyel kontrol sistemlerinin teknolojik afetlere karşı korunmasını sağlayan startup’ıyla Safetech’in kurucusu Fatma Ertürk oldu.

Otizmli çocuklar

Jüri Özel Ödülü otizmli çocuklar için ürettiği teknoloji ile eğitim süreçlerine anne ve babaların eşit katılımı teşvik eden Tolkido’nun kurucusu Can Yıldız’ın oldu. Yıldız, Tolkido ile otizmli çocukların konuşma eğitiminde kullanılan görsel eğitim kartlarını, aile ve öğretmen tarafından kişiselleştirilebilir ve seslendirilebilir hale getiren bir eğitim materyali üretiyor.

Haberin Devamı

Mercedes’ten yeni nesil girişime ödül

Toplum ve çevreye fayda sağlıyorlar

Süer Sülün, firma olarak üç yıldır Türkiye’nin genç ve yaratıcı zihinlerini destekleyerek ülkemizin geleceğine yatırım yaptıklarını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Sülün, “Bunu her yıl giderek artan ve hızı kesilmeyen başvurulardan aldığımız çok değerli geri bildirimlerden görüyoruz. En önemlisi, yarışmamızdan ödül alan startup’ların hayatlarındaki değişim, topluma ve çevreye sağladıkları faydalar, bize doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” dedi. Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasını kazanan 10 girişim şöyle. BenzinLitre, BioGuy Ver.2, Bluedot Co., BREN, ConFarm, Enio Çevre Teknolojileri, KompoRize, SafeTech, Tolkido, Triwi.