Ekonomi Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’den geleceğin yazılımcıları için İstihdam seferberliği

Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’den geleceğin yazılımcıları için İstihdam seferberliği

05.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Geleceği Yazanlar - Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ programıyla, üniversite son sınıf öğrencileri ve mezunlara yazılım teknolojileri alanında eğitim, sertifikasyon ve istihdam imkânı sağlanıyor

Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’den geleceğin yazılımcıları için İstihdam seferberliği

Millî Eğitim Bakanlığı ile Turkcell arasında imzalanan protokol kapsamında; gençlerin yazılım dünyasına hazırlanması, kodlama alanında yüksek yetkinliklere sahip olması ve bu sayede yerli yazılım ekosistemine nitelikli iş gücünün kazandırılması amaçlanıyor. Programı tamamlayan ve sınavları başarıyla geçen genç yazılımcılar, Turkcell’in yazılım şirketi Atmosware’in yanı sıra Turkcell ve grup şirketlerinde çalışma fırsatına sahip olacak. Katılımcılar, eğitim sonunda hak kazanacakları mesleki yeterlilik sertifikalarıyla farklı şirketlerde de istihdam konusunda önemli bir avantaj elde edecekler.

Haberin Devamı

Geleceği Yazanlar- Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım Projesi; gençlerimize istihdamın kapılarını açacak yüksekokul seviyesinde bir mesleki eğitim ve sertifikasyon programı olmasıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Eğitim programı 6 ay sürecek

Turkcell’in kurumsal birikimini yansıtan ve Turkcell Akademi tarafından hazırlanan programa lisans ve lisansüstü öğrencileri ile mezunları katıldı. Başvurusu kabul edilen katılımcılara ‘Geleceği Yazanlar Platformu’ üzerinden online eğitimler verildi Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar daha sonra teknik test ve mülakat sürecine girdi. Bu aşamayı geçen katılımcılar 6 ay sürecek bir bootcamp programına alındı.

Program süresince online ve sınıf içi eğitimlere katılan gençlere aynı zamanda bire bir mentorluk desteği verildi. Katılımcılar programı tamamlamalarının ardından, gerçekleşecek sınavlarda başarılı oldukları takdirde Turkcell ve grup şirketlerinde tam zamanlı çalışma fırsatına kavuşacak.

Haberin Devamı

‘Geleceği Yazan Kadınlar’ ödüllü ‘İklim Fikir Maratonu’nda

Turkcell’in teknolojide çeşitliliği ve fırsat eşitliğini artırmak için TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş birliği ile hayata geçirdiği ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesi kadınların daha iyi bir dünya için teknolojik çözümler geliştirecekleri ‘İklim Fikir Maratonu’ ile devam ediyor.

Yarışmada katılımcılar, iklim değişikliği ana başlığı altında ‘Enerjinin Verimli ve Yenilenebilir Kullanımı’, ‘Atık Yönetimi’, ‘Karbon Ayak İzi Yönetimi’ ve ‘Sürdürülebilir Tarım’ temalarında teknolojiyle geliştirecekleri çözüm fikirlerini ortaya koyacak.

Bugüne kadar yaklaşık 3 bin kadının dahil olduğu Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, bu yıl tüm dünyanın öncelikli sorunları arasında yer alan iklim değişikliğine çözüm üretmenin yollarını arıyor.

Yarışmada birinci seçilen projenin sahibi takıma Turkcell tarafından 50 bin TL, ikinciye 30 TL, üçüncüye ise 20 bin TL nakit para ödülü verilecek. Dereceye giren takımlara ayrıca TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından girişimcilik mentorluğu sağlanacak.