Milliyet Enerji Girişimci mühendisler yetiştiriyor

Girişimci mühendisler yetiştiriyor

05.09.2021 - 15:19 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi, “Makine Mühendisliği Bölümü”nde bilimsel ve çok boyutlu düşünebilen, bölgesel gelişmeye ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlayabilecek ve analitik düşünme becerisine sahip girişimci mühendisler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Girişimci mühendisler yetiştiriyor

Sektördeki güncel değişimleri takip edebilen, bunlara adapte olabilen ve global ölçekte değer üretebilen mühendisler, endüstrinin makina tasarımı, üretim, robotik ve otomasyon ihtiyacının karşılanmasında hayati rol oynuyor. Son 20 yıl içerisinde yaşanan teknoloji devrimi, yeni bir çağın başlangıcı olarak görülürken, makine mühendisliği de bu devrimin en önemli temel taşlarından biri olarak kabul ediliyor. Özellikle Endüstri 4.0 konusunda mekatronik, bilgisayar destekli üretim, makine öğrenmesi ve nesnelerin interneti ile ilgili bilgi donanımına sahip makine mühendislerine olan ihtiyaç giderek artarken, Yaşar Üniversitesi bu ihtiyacı karşılamak amacıyla 2018 yılında Makine Mühendisliği Bölümünü kurduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi makine mühendisliği bölümündeki lisans programı, yakın diğer mühendislik bölümlerinde çift anadal veya yandal yapma olanağı da sunuyor. Dersler uygulama ve proje ağırlıklı olurken, yüzde 100 İngilizce işlendiği bölümde, öğrenciler projelerde sektörde yaygın olarak kullanılan yazılım ve programları kullanarak tecrübe kazanabiliyor.

Başarılı öğrenciler yurtdışındaki seçkin üniversitelerde 1 veya 2 yarıyıl boyunca eğitim ve staj imkanının yanı sıra çeşitli burslar da alabiliyor. Makine mühendisliği bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde, fabrikalarda, şantiyelerde, santrallerde, ArGe merkezlerinde çalışma imkanına sahip olabiliyor. Makine mühendisliği bölümünün çok disiplinli yapısı sayesinde, mezunlar, hava, deniz, kara ve uzay sektöründen, medikal, malzeme, enerji, tarım/gıda, çevre ve yapı sektörüne kadar, makro/ mikro/nano ölçekte çeşitli projelerde görev alabiliyorlar. Yaşar Üniversitesi öğrencileri ve mezunları, üniversitenin “Minerva Kuluçka Merkezi”nin desteklerinden de faydalanarak kendi şirketlerini kurma fırsatına sahip olabiliyorlar.