Ekonomi Mph Nedir? Araçlarda Mph İle Kmh Arasındaki Fark Nedir?

Mph Nedir? Araçlarda Mph İle Kmh Arasındaki Fark Nedir?

21.03.2021 - 06:33 | Son Güncellenme:

Çeşitli uzunluk birimleri bulunmaktadır. Mil ile kilometre de bu uzunluk birimleri arasında bulunmaktadır. Uzunluk birimleriyle temel olarak bazı hız hesaplamalar yapmak mümkündür. Mph da bu hız birimleri arasında yer almaktadır. Mph ile kilometre arasındaki fark nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Mph Nedir Araçlarda Mph İle Kmh Arasındaki Fark Nedir


Mil, genellikle Amerika'da kullanılan uzunluk birimleri arasında yer almaktadır. Mil uzunluğu baza alınarak yapılan hız hesaplamaları Mph olarak isimlendirilmektedir. Dolayısıyla buradaki arabalar, kadranlarında mil cinsinden hızı göstermektedir.

Mph Nedir?

Mph, bir arabanın ya da cismin 1 saat içerisinde kaç mil yol gittiğini gösteren hız birimidir. Amerika gibi yüzey alanlarının geniş olduğu ülkelerde çok daha büyük uzunluk ölçüleri kullanmaktadır. Bu sayede çok daha kolay şekilde hesaplamalar yapılabilmektedir. Bir mil, yaklaşık olarak 1.6 km'ye denk geldiği için mil cinsinden hesaplama yapmak geniş alanlarda daha büyük kolaylık sağlamaktadır.

Mph ile Kmh Arasındaki Fark Nedir?

Mph biriminde hız ölçülmesi yaparken mil biriminden uzunluk dikkate alınır. Ancak Kmh biriminde hız hesaplanırken kilometre cinsinden hesaplama gerçekleştirilmektedir. Aradaki tek fark budur. Mil birimi, km birimine göre çok daha küçük sayılara sahiptir. Örnek verecek olursak 60 Mph, 100 Kmh’a eşittir.