Ekonomi ‘Otel konforunda ofis yaptık’

‘Otel konforunda ofis yaptık’

28.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul yatırımlarına hız veren Ferko, son olarak İstanbul Levent’te hayata geçirdiği, dünyaca ünlü mimar Lord Norman Foster imzalı projesi Ferko Signature’da kapılarını açtı.

‘Otel konforunda ofis yaptık’

‘Otel konforunda ofis’ temasıyla hayata geçirilen proje, şirketlere tek katta büyük yaşam alanları sunuyor. 2015 yılında yapımına başlanan proje, metro ve toplu taşımaya yüksek erişimli, son teknoloji ile yapılan ofis projesinin, aynı zamanda sanatın da merkezi olması amaçlanıyor.

‘Otel konforunda ofis yaptık’

Haberin Devamı

Ferko Art da geldi

Ferko Signature, toplam 50 bin metrekare kiralanabilir brüt alana sahip ve 30 kattan oluşuyor. Yeni sanat platformu ‘Ferko Art’ın katkılarıyla ayrıcalıklı bir ofis deneyimi sunduğunu söyleyen Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, “Otel konforunda ve sıcaklığında bir ofis merkezi tasarlama fikrinden yola çıktık. Ayrıca çalışma mekanlarında verimliliği artıracak en önemli öğe olan temiz hava, bahçe ve sanatla iç içe bir yaşam kurgusunu da Ferko Signature tasarımının merkezine oturttuk. Levent’in merkezinde yer alan bir kent bahçesi, heykel parkı, multidisipliner bir sanat mekanı ile bu projenin ofis yapıları içinde ayrışan bir çizgisi olmasını amaçladık” dedi.

Haberin Devamı

‘Otel konforunda ofis yaptık’

Büyüklerin tercihi oldu

Sektörde doğru bölgede, doğru yapılan projelere ilginin devam ettiğini anlatan Meriçten, “Gelecekte de yaşayacak bir proje yaptık. Bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına yanıt veremeyen bir projenin yaşaması mümkün değil. Burada yönetimi de kendimiz yapacağız. Ayrıca şirketlerin rahat etmesi, sürdürülebilirlik için ofisleri parça parça kiralamadık” diye konuştu. İlk olarak Yemeksepeti’nin genel merkezini ekim ayında Ferko Signature’a taşıdığını hatırlatan Meriçten, Ferko Signature’ı tercih eden şirketler arasında Fiba Holding, McKinsey, Franklin Templeton, AHK, Sarten, Destek Finans, White&Case, MESS, Lidyana gibi grupların yer aldığı bilgisini verdi.

Ferko Signature’da yeni bir ofis işletim sistemi de uygulanıyor. Assembly, Türkiye’de ilk kez uygulanan bir sistem ile ofis dünyasının markalı ofis işletme zincirini Ferko Signature’da başlattı. Binanın iç mimarisinde ise Autoban’ın imzası var.