EkonomiOyak Ordu’da üretimi üçe katlayacak

Oyak Ordu’da üretimi üçe katlayacak

18.06.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin değerli markalarından Sagra’nın Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağı yeni fabrikanın; ülkenin fındık başkentinden dünyaya uzanacak üretim hamlesinin yeni üssü olacağı vurgulandı.

Oyak Ordu’da üretimi üçe katlayacak

Bu yatırımla Sagra’nın üretim kapasitesi üçe, ihracatı ise beşe katlanacak. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, bölgesel üretimin gücünü sürdürülebilirlik vizyonuyla geleceğe taşımayı amaçlayan yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Yerli üretimle büyüyen güçlü markalar, Türkiye’nin ekonomik geleceğinin temel taşıdır. Ordu’da kurulacak yeni fabrika, sadece bir tesis yatırımı değil inovasyon odaklı üretim kültürünü şekillendirme ve küresel pazarlarda etkin oyuncu olma adımıdır” dedi.

Haberin Devamı

Sagra, 2021 yılında OYAK bünyesine katılmıştı. Yeni fabrika üretim hatlarından enerji yönetimine kadar tüm süreçleri otomasyonla entegre eden Endüstri 4.0 standartlarında inşa edilecek.

Enerjisi güneşten

Süleyman Savaş Erdem, fabrikanın enerji ihtiyacının büyük kısmının Uşak’ta kurulacak güneş enerjisi santraliyle karşılanacağını aktardı.

Erdem ayrıca, mevcut fabrikada yılda yaklaşık 5 bin ton fındık kullandıklarını, yeni yatırımla bu miktarı 20 bin ton seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Erdem, “Pandemi sonrası büyük şehirlerden Anadolu’ya dönüş eğilimi arttı. Biz de bu dönüşü destekleyecek İK yatırımları yapıyoruz. Ordu ve Sagra, bu dönüşümün yaşayan bir örneği olacak” dedi.

KEŞFETYENİ
Hande Doğandemir'den aşk itirafı! 'Şu an keyfimiz yerinde'
Hande Doğandemir'den aşk itirafı! 'Şu an keyfimiz yerinde'

Cadde | 18.06.2025 - 07:49

Bir etkinlikte görüntülenen Hande Doğandemir, aşk hayatıyla ilgili sorulara yanıt verdi.

Yazarlar