Ekonomi Ripple coin nedir? Ripple madenciliği yapılır mı?

Ripple coin nedir? Ripple madenciliği yapılır mı?

19.05.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:

Ripple nedir? Son dönemde adı sıklıkla duyulan kripto paralardan birisi olan Ripple özellikle yaşadığı dava süreci ile dikkatleri üzerine çekti. Peki Ripple nedir, Ripple madenciliği nasıl yapılır?

Ripple coin nedir Ripple madenciliği yapılır mı

Kripto para piyasasında adı sıklıkla duyulan Ripple ile ilgili araştırmalar sürüyor. Peki, Ripple nedir, Ripple madenciliği nasıl yapılır? İşte Ripple ile ilgili merak edilenler..

Haberin Devamı

RİPPLE NEDİR?

Ripple küresel bir ödeme ağıdır ve dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir para biriminin saniyeler içinde, oldukça uygun işlem ücreti ile gönderilmesini sağlar. Şu anda Ripple, dünya çapında gerçek zamanlı ödeme yapmak için daha verimli ve uygun maliyetli bir yol sunacak şekilde onlarca bankalarla birlikte çalışmaktadır. Bitcoin büyük bir ödeme yöntemidir, ancak Ripple gibi bir kişiden diğerine para göndermenin hızlı bir yolunu sunmaz. Ripple şu anda kripto para değerleri arasında Bitcoin ve Ethereum’dan sonra üçüncü en çok piyasa değeri olan kripto paradır.

RİPPLE MADENCİLİĞİ NASIL YAPILIR?

Ripple’ın, diğer kripto para birimlerinin aksine madenciliği veya üretimi yapılmamaktadır. Dolaşımdaki bütün Ripple değerlerini şirket üretmektedir. Toplam üretilen Ripple miktarı 100 milyar adet olsa da, şirket piyasaya sadece 40 milyar adet Ripple sunulmuştur.

Haberin Devamı

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden farklı bir politika izleyen şirket madencilikten farklı bir üretim sistemi benimsemiştir. Üretilen Ripple’lar belli aralıklarla piyasaya sürülmeye devam etmektedir.