Ekonomi Doktor zammı ne kadar olacak (sağlık çalışanları, uzman-pratisyen doktor maaşı zammı) kaç TL 2021? Sağlık çalışanları zammı kimleri kapsıyor?

Doktor zammı ne kadar olacak (sağlık çalışanları, uzman-pratisyen doktor maaşı zammı) kaç TL 2021? Sağlık çalışanları zammı kimleri kapsıyor?

04.12.2021 - 00:57 | Son Güncellenme:

Sağlık çalışanlarına zam ile ilgili son dakika haberi gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorlara yapılacak zam oranı ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Aöıklama sonrasında doktorlara yapılacak zam merak konusu oldu. Peki sağlık çalışanlarına doktorlar zam ne kadar ve ne zaman gelecek 2021?

Doktor zammı ne kadar olacak (sağlık çalışanları, uzman-pratisyen doktor maaşı zammı) kaç TL 2021 Sağlık çalışanları zammı kimleri kapsıyor

Sağlık çalışanlarına zam yapılacağı ile ilgili açıklama geldi. Gelen açıklama sonrasında sağlık çalışanları, zam detaylarını araştırıyorlar. Doktorlar yapılacak zam oranı hakkında duyuruyu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçekleştirdi. Peki sağlık çalışanlarına zam ne kadar gelecek, kimler yararlanacak?

Haberin Devamı

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA NE KADAR ZAM GELECEK, DOKTOR ZAMMI KAÇ TL?

Sağlık Bakanı Koca, "Doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Koca, "Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Meclis'te tüm grupların desteğini bekliyoruz." dedi.

TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Pratisyen hekimlere 2500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5000 lira ek gösterge zammı öngören teklif TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi