Ekonomi Salgın sonrası için ‘temkinli iyimser’

Salgın sonrası için ‘temkinli iyimser’

05.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de ve dünyada normalleşme adımları atılmaya devam ederken iş dünyası da yeni dönem için hazırlıklarını sürdürüyor. Erkek giyim markası AVVA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, “Pandemi sonrası bir hareketlenme olacak. Ancak bu dönem kendi içinde fırsatları da, tehditleri de barındıracak. Ben yeni dönem için temkinli iyimserim” dedi.

Salgın sonrası için ‘temkinli iyimser’

 

Üretimlerinin yüzde 95’inin Türkiye’de olduğunu belirten Atik, pandemi dönemde “yeni kaslar” edindiklerini ve bu dönemde şirketin “mutfağını” yenilediklerini söyledi. Pandemi süresince yurt içi ve yurt dışında toplamda 18 mağaza açılışı yaptıklarını ve 16 mağazayı da yenilediklerini dile getiren Atik şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“14 ülkede, 130 konsept mağaza ve 4000’in üzerinde satış noktamız bulunuyor. Türkiye’de 92 mağazamız var, yurtdışında ise 38 mağazayla Türk modasını dünyayla buluşturuyoruz. Özbekistan’da 13, Rusya’da 4 ve Irak’ta bulunan 3 mağazamızın yanı sıra Libya, Suudi Arabistan, KKTC ve Umman’da 2 mağaza ve Azerbaycan, Güney Afrika, Gürcistan, İsviçre, Kırgızistan, Kosova ve Türkmenistan’da da 1’er mağazamız var.”

Pandemiyle birlikte baskın hale gelen çalışma stilinin kendi ürettikleri smart casual giyim tarzıyla örtüştüğünü dile getiren Atik yeni dönemde ticarette sahada daha aktif şekilde bulunmak gerekeceğini, kısa dönemde üretip kısa dönemde tüketmenin öne çıkacağını da kaydetti.