Ekonomi Savunma sanayii eğitimde devler ligini hedefliyor

Savunma sanayii eğitimde devler ligini hedefliyor

04.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinin Avrupa’daki en büyük savunma sanayii kümelenmesi olarak tanınan SAHA İstanbul’un sektöre lider yetiştiren SAHA MBA programı 4. dönem eğitimleri ile devam ediyor.

Savunma sanayii eğitimde devler ligini hedefliyor

Konuyla ilgili açıklamada, “Savunma sanayiinin liderlik okulu olarak tanımlanan SAHA MBA, TÜBİTAK TÜSSİDE iş birliği ile dünyanın prestijli MBA programlarına denk içerik ve yöntemlerle eğitim veriyor. SAHA MBA’de üst düzey bürokrat ve sektör liderlerinin ilk dersi, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün tarafından verildi” denildi.

Haberin Devamı

İlk 10’a girilecek

SAHA MBA Programı’na sektör yöneticileri ve yönetici adaylarının yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, “Katılımcılara uluslararası bir bakış açısı ile rekabet edebilme kabiliyeti kazandıran 2022 programımızı, İstanbul’da Bilim Üsküdar’da, Ankara’da Teknopark Ankara’da olmak üzere gerçekleştiriyoruz. Harvard, Oxford, Stanford gibi dünyanın önde gelen okullarının aralarında bulunduğu 15 üniversitenin MBA programlarını inceleyerek hazırladığımız SAHA MBA ile 5 yılda dünyanın 10 MBA’den biri olmayı ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkılarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.