Ekonomi Şimşek, eski çalışma ekibini tercih etti

Şimşek, eski çalışma ekibini tercih etti

23.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ekonomi yönetiminin direksiyonuna geçen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı’ndan sonra bakan yardımcılarını da değiştirdi. 4 bakan yardımcısını birden değiştiren Şimşek, daha önce bakanlık yaptığı dönemde birlikte çalıştığı isimleri tercih etti.

Şimşek, eski çalışma ekibini tercih etti

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra Merkez Bankası Başkanlığı’na yurt dışında kariyer yapan Hafize Gaye Erkan atanmıştı. Devir-teslim töreninde, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır” diyerek yeni döneme ilişkin mesaj veren Bakan Şimşek, selefi Nureddin Nebati döneminde görev yapan Bakan Yardımcıları Cengiz Yavilioğlu, Mahmut Gürcan, Yunus Elitaş ve Murat Zaman’ın yerine başka isimleri getirdi.

Haberin Devamı

4 isimle çalışacak

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda yeni Bakan Yardımcıları Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya oldu. 61. ve 62. hükümetlerde Maliye Bakanı olarak görev yapan Şimşek, bu görevi sırasında bakan yardımcılığını yapan Cantimur’u yine yakın çalışma ekibine dahil etti.

2002-2007 yılları arasında AK Parti Kütahya milletvekili olarak 22. dönem parlamentosunda bulunan Cantimur, 2012-2015 yılları arasında ise Maliye Bakan Yardımcılığı görevini yerine getirmişti. Yine eski ekibinden gelen İsmail İlhan Hatipoğlu, Şimşek’in 60. hükümette ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olmasından sonra Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı olmuştu. Hatipoğlu, Şimşek’in Maliye Bakanı olduğu dönemde Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü ve sonrasında da 2016-2018 yılları arasında müsteşar yardımcısı olarak görev almıştı. 2016- 2018 yılları arasında Hazine müsteşarlığı yapan Osman Çelik, 2015-2016 tarihinde Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürlüğü görevini üstlenmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı’nda daire başkanlığı görevinden bulunan Zekeriya Kaya da Mayıs 2017’den itibaren TCMB Denetleme Kurulu Üyeliğini yürütüyordu.

Haberin Devamı

Turagay, Soysal gitti

Ticaret Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarında 4 bakan yardımcısından sadece 1’i değişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, önceki kabine döneminden kalan Mustafa Tuzcu, Sezai Uçarmak ve Özgür Volkan Ağar ile yola devam etmeyi seçti. Ekipten sadece Rıza Tuna Turagay koltuğunu kaybederken, yerine Nureddin Nebati döneminde bakan yardımcılığı yapan Mahmut Gürcan getirildi. Çalışmave Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda da Adnan Ertem, Faruk Özçelik ve Lütfihak Alpkan Bakan Yardımcılığı koltuğunu korudu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Vedat Işıkhan, Ertuğrul Soysal’ı gönderirken yerine Ahmet Aydın’ı getirdi.