Ekonomi Son dakika... Bakan Albayrak: İstanbul’a “Finans Merkezi” olmak çok yakışacak

Son dakika... Bakan Albayrak: İstanbul’a “Finans Merkezi” olmak çok yakışacak

10.06.2020 - 16:55 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye sermaye piyasalarının büyüdüğünü, yatırımcı ailelerin genişlediğini belirterek, "İstanbul'a 'finans merkezi' olmak çok yakışacak" dedi. Öte yandan bugün gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak,"OECD Bakanlar Konseyi’nin “İyileşme Yolu: Alternatif Senaryolar ve Makroekonomik Politikalar” başlıklı toplantısında, Türkiye’nin Covid-19 salgını ve ekonomik etkileri ile mücadelede uyguladığı politikaları paylaştık. Küresel işbirliği ihtiyacına ilişkin görüşlerimizi aktardık." dedi.

Son dakika... Bakan Albayrak: İstanbul’a “Finans Merkezi” olmak çok yakışacak

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye sermaye piyasaları büyüyor, yatırımcı ailemiz genişliyor. Türkiye sermaye piyasalarını büyütmek, yatırım araçlarımızda enstrüman çeşitliliğini artırmak için çalışmalarımız sürüyor. İstanbul'a 'finans merkezi' olmak çok yakışacak" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Albayrak'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

 

Son dakika... Bakan Albayrak: İstanbul’a “Finans Merkezi” olmak çok yakışacak

 

Öte yandan bugün gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Albayrak,"OECD Bakanlar Konseyi’nin “İyileşme Yolu: Alternatif Senaryolar ve Makroekonomik Politikalar” başlıklı toplantısında, Türkiye’nin Covid-19 salgını ve ekonomik etkileri ile mücadelede uyguladığı politikaları paylaştık. Küresel işbirliği ihtiyacına ilişkin görüşlerimizi aktardık." dedi.