Ekonomi Startup'lar küresel girişimcilik etkinliklerine davet ediliyor

Startup'lar küresel girişimcilik etkinliklerine davet ediliyor

07.09.2023 - 12:55 | Son Güncellenme:

Girişimlerini globale taşımak isteyen girişimciler Portekiz, Finlandiya, ABD ve Katar'da gerçekleştirilecek etkinliklere katılmaları için Kalkınma Ajansı destek sunuyor.

Startuplar küresel girişimcilik etkinliklerine davet ediliyor

Yeni nesil teknoloji ürünlerini tüm dünyaya tanıtmayı ve global pazarlara açılmayı hedefleyen Türk teknoloji girişimcilerinin dünyanın önde gelen yurtdışındaki girişimcilik etkinliklerine katılımı için başvurular alınmaya başladı.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA); Ankara Kalkınma Ajans (ANKARAKA), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğiyle global pazarlara açılmayı hedefleyen Türk teknoloji girişimcilerini Portekiz, Finlandiya, ABD ve Katar’da düzenlenecek olan küresel girişimcilik ve teknoloji etkinliklerine götürüyor.

Destek çerçevesinde yaklaşık 100 girişimin;

1- 13-16 Kasım 2023 tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlenecek olan Web Summit
2- 30 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihleri arasında Finlandiya’nın Helsinki kentinde düzenlenecek olan Slush
3- 09-12 Ocak 2024 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Las Vegas kentinde eyaletinde düzenlenecek olan Consumer Electronics Show (CES)
4- 26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında Katar’ın Doha kentinde ilk defa düzenlenecek Web Summit Qatar küresel girişimcilik ve teknoloji etkinliklerine katılım sağlaması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Web Summit, 160’dan fazla ülkeden 70.000’in üzerinde katılımcı, 1.200’den fazla yatırımcı ve yaklaşık 2.500 medya temsilcisi ile gerçekleşen dünyanın en büyük teknoloji konferansı olarak öne çıkıyor. Konferans kapsamında teknoloji endüstrisinin ileri gelenleri konuşmalarıyla geleceği şekillendirirken startuplar ürünlerini sergileyip yatırımcılarla bir araya geliyor.

Slush, etkinliği startup ekosisteminde yer alan 12.000’den fazla kurucu, yatırımcı, yönetici, medya ve nitelikli yeteneği bir araya getiren bir networking etkinliğini oluşturuyor. Dünyayı teknoloji anlamda değiştirmek isteyen yeni oyun kurucuların oluşmasına ve dünyayı değiştirmek isteyen mevcut girişimcilere yardım etmek amacıyla kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir organizasyon oldu.

CES, ABD’nin Nevada eyaletinde Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen tüketici elektroniği etkinliği. Amerika kıtasında gerçekleşen ve 1967 yılından beri düzenlenen son teknoloji ürünlerinin lanse edildiği dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından birisi. Fuar kapsamında startuplar kendileri için özel ayrılmış Eureka Park sergi alanında ürünlerini sergileyerek yatırımcılarla buluşma imkanına sahip olabiliyorlar. 

Haberin Devamı

Web Summit Qatar, Dünyanın en iyi teknoloji etkinliklerinden birisi olmayı amaçlayan ve Katar’ın Doha kentinde ilk defa düzenlenecek etkinlik teknoloji ve iş dünyasındaki en önemli isimleri bir araya getirmeyi amaçlanıyor. Etkinliğin 600’ün üzerinde Startup, 300’den fazla yatırımcı ve 7500’ü aşan katılımcıya ev sahipliği yapması öngörülüyor.

İlgili etkinliklere başvuranlar arasında başarılı bulunan girişimlere her etkinlik için aşağıda sıralanan farklı kapsamlarda destek sağlanacak.

Startuplar küresel girişimcilik etkinliklerine davet ediliyor

1. Web Summit

Etkinlik döneminde sadece 1 gün için hazır stant
Her girişim için etkinliğe 3 giriş bileti

2. Slush

Her girişim için etkinliğe 2 giriş bileti

3. CES

Etkinlik dönemi tamamı için hazır stant
Her girişim için etkinliğe 2 giriş bileti
Etkinlik dönemi için sadece 1 oda konaklama

4. Web Summit Qatar

Etkinlik döneminde sadece 1 gün için hazır stant
Her girişim için etkinliğe 3 giriş bileti
Başvuru formunda ve etkinliklerin web sitelerinde yer alan destek kapsamı ve etkinliklere ait özel kriterlerin başvuru sahibi tarafından dikkatlice incelenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Etkinliklere katılım sağlayabilmek için teknoloji girişimlerinin aşağıdaki temel şartları karşılamaları bekleniyor.

* Girişimin Türkiye’de kayıtlı olması,
* Küresel piyasaları hedefleyen bir stratejilerinin bulunması,
* Girişimin katılım sağlamak istediği etkinliğe ait özel şartları karşılaması
İngilizce olarak doldurulması gereken başvuru formu aşağıdaki ana bölümlerden oluşuyor.

1- Girişime ilişkin resmi bilgiler
2- Girişim profili
3- Ürün bilgileri
4- Küresel piyasalar için strateji
5- Girişimin etkinlik katılım ekibine ilişkin bilgiler
6- Girişimi anlatan maksimum 1,5 dakikalık İngilizce tanıtım videosu
Global marka olma yolunda ilerlemeyi hedefleyen Türk teknoloji girişimcilerinin yukarıda bahsi geçen etkinliklere katılmak için başvurularını 10 Eylül 2023 Pazar, saat 24:00’a kadar aşağıdaki link üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

Başvuru Formu Linki için tıklayın...

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI:

Ajansımız, Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Katılım Çağrısına ilişkin olarak tanıtım toplantısı düzenlemiştir.

Web Summit, Slush, CES ve Web Summit Qatar’a katılım koşulları ve detaylı bilgi edinmek için Çevrimiçi Tanıtım Toplantısını YouTube hesabımız üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Nz1w-T88wdc

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda İSTKA tarafından CES2022 fuarında kurulan Türkiye-İstanbul Pavilyonu’nda 28 Girişim, CES2023 fuarında kurulan Türkiye- İstanbul Pavilyonu’nda ise 53 girişim yer alarak yeni ürün ve teknolojilerini tüm dünyaya tanıtma şansı elde etmiştir. CES fuarında dijital sağlık, akıllı şehirler, sürücüsüz araçlar, robotik, artırılmış ve sanal gerçeklik, yapay zeka, oyun, kozmetik teknolojileri ve daha birçok alanda müşteri ve yatırımcı görüşmesi, iş birliği, bayilik anlaşması, ilk satışını-ihracatını yapan, distribütörlük teklifi alan Türk firmalar olmuştur.