EkonomiSürdürülebilirliğe 755 milyon dolar kredi

Sürdürülebilirliğe 755 milyon dolar kredi

04.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi, yılın ikinci yarısında 22 ülkeden 39 bankanın katılımı ile 755 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladığını duyurdu.

Sürdürülebilirliğe 755 milyon dolar kredi

Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı olma özelliği taşıyan bu işlem, dış ticaretin finansmanı için kullanılacak. Bankadan yapılan açıklamaya göre, kadınların yönettiği veya sahip olduğu işletmelere verilen kredi hacminin artırılması ve kredi portföyünde karbonsuzlaşma stratejilerine yönelik hedeflerin yer aldığı bu işlemle Yapı Kredi, finansman çeşitliliğini de artırarak ihracatçı müşterilerine destek sağlamaya devam edecek.

Haberin Devamı

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şunları söyledi:

“Çevresel ve sosyal etkilerin yönetilmesinde finans sektörüne düşen sorumlulukların bilinciyle Türkiye’de sürdürülebilir finans alanında öncü adımlar atıyoruz. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan, büyüme ve istihdama büyük katkı sağlayan ihracatçı müşterilerimizin finansal çözüm ortağı olmayı da oldukça önemsiyoruz. Son olarak başarılı bir şekilde tamamladığımız 755 milyon dolarlık sürdürülebilirlik temalı bu sendikasyon kredisiyle, müşteri odaklı bankacılık anlayışımız çerçevesinde ihracatı ve ihracatçıyı destekleyeceğiz.”

KEŞFETYENİ
Şok sözler! 'Survivor tarihinin açık ara en leş takımı'
Şok sözler! 'Survivor tarihinin açık ara en leş takımı'

Cadde | 09.05.2025 - 09:45

Survivor All Star 2025'te finale sayılı günler kala yarışmada heyecan giderek artıyor. Survivor macerası sona eren Senem Genç, sosyal medya hesabından olay bir paylaşımla adından söz ettirdi.

Yazarlar