Ekonomi Tek ses, tek yürek

Tek ses, tek yürek

15.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İş dünyası 15 Temmuz mesajlarında, Türk halkının birlik içinde her güçlüğü aşacağını hatırlatarak, daha güçlü demokrasinin daha güçlü Türkiye anlamına geldiğini vurguladı.

Tek ses, tek yürek

Türk iş dünyası 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tek ses, tek yürek oldu.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin hem Türk siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi olduğunu ve milletin dirayetiyle bu testin başarıyla geçildiğini belirtti.

‘Dimdik duracağız’

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini açıkça gösterdiğini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, “Devlet içinde illegal örgütlenen FETÖ çetesi ortaya çıkarıldı. Darbe heveslilerine karşı ortaya konan milli direniş sayesinde gelecekte benzer kalkışma girişimi içinde olabileceklerin önüne set çekildi” dedi.

Haberin Devamı

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ise, “Toplumumuzun ve devletimizin gayretleriyle bertaraf edilen bu tehlikeyi bir daha yaşamamak için demokrasimizi korumalı ve ilerletmeliyiz.

Demokrasimizi güçlendirmenin temel koşulları özgürlükler, hukuk devleti, güvenlik, adalet ve refah boyutlarında ülkemizi hak ettiği noktalara getirecek politikalardır” açıklamasını yaptı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de, “Sarsılmaz bir iradeyle demokrasimizi sahiplenen esnaf ve sanatkarlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik durmaya devam edecek” dedi.

Güçlü demokrasi, güçlü Türkiye

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ayşem Sargın, “15 Temmuz’da Türk halkı, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine bağlılığını en açık şekilde ortaya koymuştur. Güçlü demokrasi, her alanda güçlü bir Türkiye’nin vazgeçilmezi ve teminatıdır. Önümüzdeki dönemde ekonomimiz, iş ve yatırım ortamımız ve uluslararası rekabetçiliğimizde hedeflerimize ulaşmamızın yolu da güçlü demokrasiden geçmekte” açıklamasını yaptı.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu da, “3 yıl önce olduğu gibi el ele verdikçe, hainlere karşı dik durdukça, bir ve beraber oldukça hiçbir güç bizi yıkamayacaktır” dedi.