Ekonomi Tekne şov

Tekne şov

21.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pendik Marina’da ‘Bosphorus Boat Show Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları Fuarı’nda 500’ü aşkın tekne görücüye çıktı. Sergilenen teknelerin toplam değeri 10 milyar TL’yi aşıyor.

Tekne şov

Bosphorus Boat Show Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları Fuarı, MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te kapılarını açtı. ED Fuarcılık tarafından organize edilen YATED Fuarcılık iş birliği, TOBB izni ile 21-29 Ekim arası GİSBİR’in ana sponsorluğunda düzenlenen fuarda lüks tekne ve yatların yanında, tekne ve yat inşasında kullanılan son teknolojiler de sergileniyor. 150’nin üzerinde firmanın katıldığı fuarda 500’den fazla yerli – yabancı marka temsil ediliyor. Fuarda sergilenen teknelerin toplam değeri ise 10 milyar TL’yi aşıyor.

Haberin Devamı

Cumhuriyetin 100’üncü yılını tekne ve yat sektörünün denizde kutladığını dile getiren ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan, “Her geçen yıl fuarımıza olan ilgi artıyor. Hem katılımcı sayısında hem de sergilenen tekne sayısında bu büyümeyi rahatlıkla görüyoruz.  Bugün denizde 500’ün üzerinde olan tekne sayımızı, en az 600’e çıkarmak istiyoruz. İstanbul tekne ve yat fuarları konusunda Cannes’ı yakalayabilir hatta geçebilir. Dünyanın başkenti İstanbul’u tekne ve yat sektörünün en önde gelen şehirlerinden biri yapabiliriz” diye konuştu.

Tekne şov

Test etme imkânı

Fuar ziyaretçilerinin beğendikleri tekneyi test edebilme imkânı bulabildiğini kaydeden ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Emel Yılmaz da, “Uluslararası fuarlar arasında Avrupa’da düzenlenen fuarların ardından gelen Bosphorus Boat Show Fuarı’nda 2024 model tekneler görücüye çıktı. Geçen yıl toplam değeri 5 milyar TL’yi aşan tekneler sergilenirken, 1.5 milyar TL’ye yakın işlem hacmine imza atıldı. Bu yıl ise 15 metre üstü tekne adedinin artması ile sergilenen teknelerin toplam değeri 10 milyar TL’yi buluyor” dedi.

Haberin Devamı

Fuarın en pahalısı

Fuarın en pahalı ve en büyük teknelerinden biri Tuzla’da Mengi Yay tersanesinde üretilen 42 metrelik NB 99 L’ AQUILA 2 isimli yelkenlide, 1 adet master kabin, 4 adet de misafir kabini bulunuyor. 4 adet de mürettebat kabininin bulunduğu yelkenlinin fiyatı 11.5 milyon euro (345 milyon TL).

Tekne şov

240 milyon TL değerinde

26.92 metre uzunluğunda ve 6.31 metre genişliğindeki Riva 88’ Folgore’nin değeri 240 milyon TL. Tekne önünde çift kişilik VIP kabin, iskele tarafında çift kişilik bir misafir kabini ve sancak tarafında iki tek kişilik toplamda 4 misafir kabini yer alıyor.

Dört kabinli

Tekne şov

Yenilenen yarı-deplasman SD serisi tekne, fuarın dikkat çekenleri arasında yer alıyor. 27 metrelik tekne satış fiyatı ise 8.5 milyon euro’luk (260 milyon TL) satış fiyatıyla fuarın en pahalı tekneleri arasında yer alıyor. Deniz bisikletleri ve scooter’larının fiyatları da 3 bin euro’dan başlayıp 18 bin euro’ya kadar çıkıyor.

Terası bulunuyor

Haberin Devamı

Tekne şov

18.67 metre uzunluğa sahip Arcadia Sherpa 1 adet master kabin 1 adet de misafir kabinine sahip. 2.5 milyon euro’luk (75 milyon TL) teknede 50 metrekarelik bir teras bulunuyor.

‘Gezen’ Hollandalı

Tekne şov

Tender 27 isimli yerli üretim gezi teknesi fuarda ilgi gören tekneler arasında yer alıyor. Uzunluğu 8.35 metre olan gezi teknesinin satış fiyatı ise 70 bin euro’dan (2.1 milyon TL’den başlıyor. 60 kilometre hıza ulaşabilen Hollanda markası olan tekne, Türkiye’de Tuzla’da üretiliyor.

Yerli ‘samba’

Tekne şov

Yerli üretim Samba Powerboats fuarın en dikkat çeken yerli üretimleri arasında. Bir kabini olan teknenin, arka bölümünde geniş bir oturma alanı bulunuyor. 8.65 metrelik teknenin satış fiyatı ise 105 bin euro (3 milyon TL).