Ekonomi TOGG'a yoğun ilgi!

TOGG'a yoğun ilgi!

30.03.2022 - 11:12 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yerli otomobili Togg, ATO Congresium’da düzenlenen Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde (EKO İKLİM) görücüye çıktı. TOGG’u incelemeye gelen çok fazla kişi var.

ATO Congresium’da birçok paydaşın bir araya gelerek düzenlediği Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde Türkiye’nin elektrikli otomobili ve çevre dostu TOGG sergilenmeye başlandı. Zirve katılımcıları TOGG’a yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

TOGG’u inceleyen meslek lisesi öğrencisi Yiğit Orar, “İklim Zirvesi çok güzel. Cidden başarılı teknolojiler var burada. En çok da dikkatimi çeken ülkemizin en iyi yapmış olduğu TOGG arabası.

Cidden üst düzey bir model yapmışlar, üst düzey donanım var, ful teknoloji. Aşırı derecede başarılı olmuş. İnşallah diğer ülkelerde açılıp markamız duyulur ve kullanabiliriz.

Kesinlikle binmek isterim. Diğer markalara tercihen Türk markasına binmek benim için daha iyi olur yani. 4 gün olsa gelirim, çünkü beni kendimden aldı. O kadar güzel olmuş ki bakmaya doyamıyorum” diye konuştu.

“BAYAĞI GURURLANDIRDI BİZİ, HOŞUMUZA GİTTİ, SEVİNÇLİYİZ”

Yerli otomobili inceleyen meslek lisesi öğrencisi Mustafa Çelik ise şunları söyledi: “Burada Türkiye’nin yaptığı arabayı da gördük. Bayağı gururlandırdı bizi, hoşumuza gitti, sevinçliyiz. Efsane bence. Kim istemez ki, hayalim şu anda. 4 gün sergilense buraya gelirim. Türk arabası bizi gururlandırıyor. İnsan heyecandan ne diyeceğini bilemiyor. Bayağı güzel. Satılsa alırdım.”

Haberin Devamı

BAKAN VARANK: TOGG PROJESİ BU HAMLENİN BAŞINDA GELİYOR"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Ankara’da Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Geçen yıl ülkemizde gerçekleşen orman yangınlarını, sel felaketlerini hepimiz hatırlıyoruz. Benzer olayları dünyanın dört bir tarafında normalin üzerinde gerçekleştiğine üzülerek şahitlik ettik.

Bugün geldiğimiz noktada bir suçlu aramanın faydası yok. Faturayı insanlık olarak hep birlikte ödüyoruz. Bu insanoğlu için bir varoluş mücadelesi haline geldi.

Biz Türkiye olarak karbon nötr oluştursak bile diğer ülkelerin bu adımlar atmaması durumunda bizim dünyayı yaşanabilir hale getirmemiz mümkün değildir. Özellikle şu anda karbonun yarısını salan bir ülke var. Bu ülke ile ilgili tedbirlere baktığımızda kimsenin bunu önemsemediğini görüyoruz. Batılı ülkelerin o ülkede yatırım yaptıklarını görüyoruz. Burada kollektif olarak hareket etmemiz lazım. Enerji başta olmak üzere karbon ayak izinin olmadığı bir dönüşüm olmazsa olmazımızdır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak fırsatları daha iyi değerlendirmek, ülkemizi hak ettiği konuma taşıyabilmek için biz var gücümüzle çalışıyoruz. Nitelikli insan kaynağından iş ve yatırım ortamına kadar birçok yenilikçi ve akılcı politikalar geliştiriyoruz. Türkiye’nin otomobili TOGG projesi bu hamlenin başında geliyor. Bu proje sayesinde otomotiv sektöründeki rekabetçiliğimizi katlayarak artıracağız. TOGG sektördeki yeşil dönüşümün öncüsü olacak. Fabrikanın inşaatı ve aracın geliştirilmesi konusunda tüm çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

"ÜLKEMİZİN ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA GLOBAL BİR ÜS OLACAĞINA EMİN OLABİLİRSİNİZ"

TOGG’la beraber küresel markalarında ülkemize yatırımlarının özellikle elektrikli araç yatırımlarının tam gaz devam ettiğini görüyoruz. Ford Otosan Kocaeli’nde tam elektrikli araçlarının üretimine başlayacak. Bunun gibi birçok marka da ülkemize gelmek için fırsat kolluyor. Ülkemizin elektrikli araçlarda global bir üs olacağına emin olabilirsiniz.

Elektrikli araçların şarj alt yapılarıyla ilgili ihtiyaçlarda giderek artıyor. Ülkemizde yüksek hızlı şarj istasyonlarının sağlanması üzerine biz bakanlık olarak destek programı hazırladık. 81 ilin tamamında 1500’ün üzerinde toplamda 300 milyon liralık bir destek vereceğiz bunun tamamını firmalarımıza hibe olarak vereceğiz. Böylece 1 yıl içerisinde göreceksiniz Türkiye’yi şarj istasyonlarıyla donatmış olacağız.

Haberin Devamı

Bir diğer önemli çalışmamız da sanayinin kalbi konumunda olan OSB ile ilgilidir. OSB’lerimizin yeşil OSB’lere dönüşümünü hızlandıracak alt yapı yatırımlarını desteklemek üzere Dünya Bankası ile OSB kredilendirme projesi başlattık. Dünya Bankası’ndan temin ettiğimiz 300 milyon dolarlık krediyi OSB’nin kullanımına açtık."

TOGGa yoğun ilgi

CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun ise yaptığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı: "TOGG’u incelemeye gelen çok fazla kişi var herkes fotoğraf çekiyor. Burada TOGG’un olmasının önemi özellikle yerli otonun çevre dostu olmasıdır.

SUV modelini bugün burada görüyoruz. İç dizaynına bakıldığında gri açık renkli koltukları var. Çok fazla rağbet var. Bu nedenle TOGG bugün çevre dostu özelliği nedeniyle yerli otomobil Ankara’da görücüye çıktı. İsteyen herkes gelip görebiliyor.

Haberin Devamı

Kısa süre önce TOGG’un sedan modeli ABD’de görücüye çıkmış ve büyük rağbet görmüştü. Özellikle dizaynıyla dikkat çekmişti. TOGG’un SUV modelinin 2023 yılında banttan inmesi bekleniyor.

Sadece TOGG görücüye çıkmıyor. Özellikle yeşil dönüşüm konuşulacak iki gün boyunca Ankara’da. Ekonomi açısından bakılacak. Tüccar, sanayici yeşil dönüşüm için ne yapabilir buna bakılacak. İklim değişikliğinin sadece çevreye etkisi yok ekonomi de önemli bir boyut. Üretim sırasında karbon ayak izi konusunda neler yapılabilir. Sera gazının salınımının azaltılması küresel ısınmanın 1.5 derecede tutulması için ekonomi nasıl katkı verebilir? Üretim aşamasından ihracata kadar bu noktada neler yapılabilir hepsi bu zirvede konuşulacak. Pek çok katılımcı var yurt dışından da misafir var."

TOGG, yarın da devam edecek olan EKO İklim Zirvesi'nde ziyaretçilerini bekliyor. TOGG'un ilk seri üretim aracının 2022 yılı sonunda banttan indirilmesi hedeflenirken, fabrika inşası da hızla devam ediyor.