Ekonomi Togg’dan mobil hamle geldi

Togg’dan mobil hamle geldi

08.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin otomobili Togg, teknoloji alanında da iddiasını ortaya koyuyor. Kendisini teknoloji platformu olarak konumlayan Togg, mobil uygulaması Trumore’u tanıttı.

Togg’dan mobil hamle geldi

Hanife Baş - Dijital bir platform olan Trumore, fintek, insuretek, blokzinciri, IoT, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, kullanıcı odaklı ve akıllı deneyim sunacak. Trumore şu anda beta sürümünde.

Haberin Devamı

Pek çok çözüm var

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, yeni mobil uygulamaları Trumore’u tanıtarak, beta sürümündeki uygulamanın bu yıl bitmeden kullanıma açılacağını açıkladı. Karakaş, uygulamayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Trumore, kullanıcılar için kazandıran, gezdiren, eğlendiren ve sürekli gelişen bir platform olacak. Kullanıcı deneyimi merkezde yer alıyor. Platformda dört kategoride hizmetler sunacağız. Earn.more, e-cüzdan gibi fintek çözümlerini içeriyor. Araç içi ödeme, mobil ödeme, dijital varlık cüzdanı oluşturmak mümkün olacak. Go.more’da kullanıcıyı gezdiren kişiselleştirilmiş rota önerileri bulunan lokasyon bazlı akıllı hizmetler sunuyoruz. Uygulama içindeki tasarruf hesaplayıcı ile yol ücreti, elektrik tüketimi hesaplamak mümkün oluyor. Play.more’da ise akıllı yaşam çözümleri, kullanım bazlı sigorta servisleri, araç içi ve mobil oyun uygulamaları, akıllı sağlık uygulamaları yer alıyor. Scale.more’da ise sürekli gelişen, iş birlikleriyle büyüyen ekosistemle kesintisiz ve entegre kullanıcı deneyimi sunuluyor. Ava Labs, Trendyol, Hopi, Plug and Play, THY, Shell, Paycell, ETIYA, SMART IX ve BlindLook, Togg’un şu ana kadar iş birliğini duyurduğu şirketler.”

Haberin Devamı

Startup’larla iş birliği

Bir otomobilden fazlası bir akıllı cihaz olarak yola çıktıklarını da vurgulayan Karakaş, şunları söyledi:

“Teknolojiyi temel alan marka oluşturmayı hedefledik. Otomotiv sektörünün mobilite ekosistemine dönüşmesi kaçınılmaz. Startup’lar bu anlamda önem taşıyor. 300’ün üzerinde startup’la konuştuk. 20’den fazla startup’la anlaşma yaptık. Fintek, insuretek, oyunlaştırma, akıllı yaşam ve akıllı enerji çözümleri alanında iş birliklerimiz var. Akıllı cihazımızda stratejik iş birlikleri gelişiyor. Ayrıca kendi bünyemizde Siro ve Trugo markalarını kurduk. Siro temiz enerji teknolojileri markamız, Trugo ise hızlı şarj çözümleri markamız.”