13.05.2025 - 06:53 | Son Güncellenme:
EVRİN GÜVENDİK / Ankara - Togg Medya İlişkileri Sorumlusu Hakan Özenen, üç alanda faaliyet gösterdiklerini belirterek bunları “Trutek, Trumore ve Trugo” olarak sıraladı. Halen ADAS adı verilen gelişmiş sürücü destek sistemini kullandıklarını ifade eden Özenen, “Sürücü izleme sistemi sürücüyü önce tanıyor, uyku durumu varsa, araç içinde başka bir şeyle meşgulse tespit edebiliyor” diye konuştu.
Özenen, şöyle devam etti: “Şu anda ‘Level 2’ dediğimiz öndeki aracı takip, şerit takip gibi uygulamalar var. Yeni aşama sürücü izleme sistemimizle birlikte devreye girdiğinde elleri serbest bırakıyoruz, sizi A noktasından B noktasına götürebiliyor.”
Togg Trumore Dijital Platform Lideri Ahmet Duran ise hazırlıkları devam eden yapay zekâ asistanı “Can.ai (Canay)” hakkında bilgi verdi ve yolculuk öncesinde, esnasında ve sonrasında yanınızda olacak arkadaş gibi bir asistan tasarladık” dedi.
Togg Ar-Ge Direktörü Metin Sancar ise “Fastback’ modelimiz mevcut aracımızdan yaklaşık 100 kilometre uzun bir menzil içerecek” bilgisini verdi.