Ekonomi Toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı Avon’dan 1,35 milyon dolar bağış

Toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı Avon’dan 1,35 milyon dolar bağış

05.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyada ve Türkiye’de kadına ve aile içi şiddetle mücadele konusunda uzun yıllardır çeşitli çalışmalarla kadınlara destek olan Avon’un NO MORE Vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre; her beş kadından biri yakın bir partner tarafından sürekli olarak sözlü şiddete maruz kalıyor.

Toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı Avon’dan 1,35 milyon dolar bağış

Sekiz ülkede 8.300'den fazla kadınla yapılan araştırma, 25-34 yaşları arasındaki 5 katılımcıdan yaklaşık ikisinin ilişkilerinde potansiyel sözlü şiddet belirtileri yaşadığını da ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Sessizlikten konuşmaya

Avon, toplulukları içindeki bir ilişkiler ağı ve eşitler arası desteğiyle, dünya çapındaki 5 milyon Temsilcisine önleme, görgü tanıklığı ve destek kaynakları içeren bir araç seti de dahil olmak üzere eğitim sunuyor. Avon'un küresel Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele Protokolü aracılığıyla aile içi istismara maruz kalan çalışanlara destek sunan bir dizi Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele Elçisine de eğitim veriliyor.

Avon ve NO MORE Vakfı, insanlara sözlü şiddet belirtileri, sözlü şiddete uğrayan birinin ne yapması gerektiği ve yardım için nereye gideceği hakkında önemli bilgiler sağlamak için bir online platform oluşturdu. Sözlü şiddete uğrayanların gerçek hikayelerini içeren koleksiyonun da yer aldığı platformun yanı sıra Avon 135. yıl dönümünde, şiddete uğrayan kadınları desteklemek için dünya çapındaki Sivil toplum kuruluşlarına 1,35 milyon dolar bağışta bulunuyor.