Ekonomi Türk-Bulgar iş insanlarından üçüncü görüşme

Türk-Bulgar iş insanlarından üçüncü görüşme

22.05.2024 - 11:37 | Son Güncellenme:

Türk-Bulgar iş insanlarının Bulgaristan’ın Bansko şehrinde 2022 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği zirvenin üçüncüsü bu yıl 7-8 Haziran’da yapılacak. Zirveye 300’e yakın iş insanının katılması bekleniyor.

Türk-Bulgar iş insanlarından üçüncü görüşme

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticaretin geliştirilmesi amacıyla Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) ile DEİK Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi’nin girişimi ile start alan Bansko Zirvesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştiriliyor. Bulgaristan’ın Bansko şehrinde III. Bulgar-Türk Ticaret Zirvesi adıyla düzenlenen etkinliğin tarihi 7-8 Haziran olarak belirlendi. Şu ana kadar 100’ü aşkın iş insanın katılım yönünde teyit verdiği Zirve’ye iki ülkeden toplam 300 civarında iş insanının katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

İNOVASYON BAKAN YARDIMCISI KATILIYOR

Zirvenin düzenleyicileri arasında BULTİŞAD ve DEİK’in yanı sıra T.C. Sofya Büyükelçiliği, Bulgaristan KOBİ Ajansı, Bulgaristan Yatırım Ajansı ve Bulgaristan-Romanya Ticaret ve Sanayi Odası da yer alıyor. Bulgaristan’ın kayak merkezi olan Bansko’daki Regnum Hotel’de düzenlenecek Zirve’de, Bulgaristan İnovasyon ve Büyüme Bakan Yardımcısı Krasimir Yakimov ile iki ülke yatırım ve ticareti geliştirme kurumlarının yetkilileri Bulgaristan’daki iş birliği fırsatlarını anlatacak. Türkiye Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık da zirveye katılacak bir diğer isim olacak.

Sektörel eşleştirmelerin de yapılacağı Zirve’de ayrıca tematik panellerin yapılması; otomotiv yedek parçaları, inşaat ve yapı malzemeleri, metal, makina, kağıt, mobilya, enerji, ambalaj, gıda, IT, danışmanlık, tekstil, sağlık, kimya-kozmetik, plastik eşya, turizm gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalara stant açma ve tanıtım olanağı sağlanacak.