Ekonomi Türk vatandaşlığı başvurusunda değişiklik

Türk vatandaşlığı başvurusunda değişiklik

13.04.2022 - 15:11 | Son Güncellenme:

Türk vatandaşlığına başvuru şartında alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltileceği açıklandı.

Türk vatandaşlığına başvuruda şartlar değişiyor. Vatandaşlık başvurusunda alınacak gayrimenkulün değeri yükseltilecek. Konuyla ilgili detayları aktaran CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Rakam 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselecek. İstisnai olarak Türk vatandaşlığı için satın alınması gereken gayrimenkulün değeri 250 bin dolar olarak uygulanıyordu. Bu rakam 400 bin dolara yükselecek. Bu karar Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alındı.

Toplantıda istisnai olarak Türk vatandaşlığına başvurulması için satın alınan gayrimenkul şartının 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilmesi kararlaştırıldı.

Türk vatandaşlığı kanununu uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

En az 400 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında taşınmazı tapu kayıtlarında 3 yıl satılmaması şerhi koyulmasıyla şartıyla satın alanlar cumhurbaşkanı kararıyla Türk vatandaşlığı kazanacak."