Ekonomi Türkiye’ye tekno çıkarma yapacak

Türkiye’ye tekno çıkarma yapacak

11.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Samsung, Antalya’da düzenlediği forumda, yenilikçi ürünlerini sergiledi. 8K TV’ler ve katlanır ekranlı Galaxy Fold’u Türkiye’ye getireceğini duyurdu. Fold, Mayıs ayında geliyor.

Türkiye’ye tekno  çıkarma yapacak

Samsung Electronics’in her yıl tüketici elektroniği kategorisindeki yeni ürün gamını sergilemek amacıyla MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) Bölgesi’ne yönelik Türkiye’de düzenlediği etkinlikte, 8K televizyonların Türkiye’ye geleceği açıklandı. 8K televizyonlar 4K TV’lerden çok daha iyi görüntü kalitesi sunuyor.

Haberin Devamı

Samsung Electronics MENA Başkanı Sungwan Myung’un ev sahipliğinde düzenlenen forumda, Samsung’un tüm ürünlerinin sergilenmesinin yanı sıra MENA Bölgesi ile eş zamanlı olarak 8K QLED TV’lerin lansmanı gerçekleştirildi. Forumda sergilenen yenilikçi ürünler arasında 98” 8K QLED, Galaxy S10, Galaxy Fold, Samsung 4 kapılı buzdolabı, gardrop tipi buzdolabı serisi, QuickDrive çamaşır makinesi ve Wind-Free klima yer aldı. Foruma 18 ülkeden iş ortakları katıldı.

Samsung, MENA Forum’da bölgesel lansmanını gerçekleştirdiği 8K QLED TV’lerin mayıs ayında Türkiye’de olacağını duyurdu. TV’leri yeniden tanımlamak için en yeni donanım ve yazılımların nasıl kombine edildiğini açıklayan Samsung, Micro LED teknolojisine bir ön bakış sunarak, akıllı, gelişmiş ekranların geleceğini tanıttı. Firma, 8K teknolojisinin izleme deneyimini nasıl daha da geliştireceğini ve izleme kabiliyetlerinde yeni bir dönemi müjdelediğini açıkladı. Bir Quantum işlemci 8K chip gömülü 2019 QLED serisi, görüntü kalitesini, tasarımı ve akıllı özellikleri her zamankinden daha fazla seçenek ve göz alıcı çözünürlükle sunuyor. İnternet üzerinden, dekoder aracılığıyla, HDMI bağlantı, USB veya mobil ekran yansıtma ile içerik izlerken, Samsung’un kendi özel yapay zeka tabanlı teknolojisi, içeriğin kendi çözünürlüğünden bağımsız olarak her türlü içeriği tanıyabiliyor ve neredeyse 8K kalitesine yükseltebiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’ye tekno  çıkarma yapacak
Mayısta geliyor

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, 50. yıllarını kutladıklarını belirterek, “Yapay zeka ve 5G’yi geliştirmek için önümüzdeki üç yıl içinde 22 milyar dolar tutarında yatırım gerçekleştireceğiz.

Türk tüketicisinin hayatına değer katmaya devam edeceğiz. Katlanabilir telefonumuz Galaxy Fold ile tüketicilerimizi heyecanlandıran bir ürün ortaya çıkardık. Galaxy Fold’u Mayısta Türkiye’de satışa sunacağız” diye konuştu.

Yatırım yılı olacak

Mert Gürsoy, Samsung olarak yatırımlarını kesmediklerini hatta kanal yapılanmasında, ürün geliştirilmesinde ve pazarda yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerinin söyeldi. 2019’u yatırım ve yapılanma yılı olarak adlandırdıklarını aktaran Gürsoy, “2019’da bir önceki yıla göre daha fazla büyüyerek ve Türkiye dinamiklerine uygun yapılanmamız sayesinde tüm kanallarda daha da güçlenerek, pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Özellikle taksit sınırlandırılmasının getirildiği dönemde, tüketiciyi finanse eden kanalları artırdık” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye tekno  çıkarma yapacak
MENA’daki en büyük pazar

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy ise, “Samsung, Türkiye’ye verdiği önemi göstermek için bu sene 18 ülkenin katıldığı MENA toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi. Türkiye, Samsung için çok önemli bir pazar. Aynı zamanda, MENA bölgesindeki en büyük pazar konumunda. Samsung teknolojisinin tüketicilerin yaşamını nasıl iyileştirdiğini ve onlar için yarattığı değerleri göstermek için iş ortaklarımızla Türkiye’de bir araya geldik” dedi.