Ekonomi Türkiye’de büyüdü sıra global adımda

Türkiye’de büyüdü sıra global adımda

07.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Limak grubu girişimi OlduBil, yurtdışı için kolları sıvadı. Önce girişim sermayesi fonuyla yatırımcıya sonra da yurtdışına açılma planı var.

Türkiye’de büyüdü sıra global adımda

Limak grubu girişimi OlduBil, önce girişim sermayesi fonuyla yatırımcılara açılacak ardından da yurtdışında faaliyet göstermeye başlayacak. OlduBil, kullanıcıların para transferi, alışveriş ve fatura ödemeleri dahil birçok finansal işlemi bankaya gitmeden dijital ortamda yapabilmesini sağlayan mobil hizmet platformuna karşılık geliyor.

Haberin Devamı

Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Özdemir, OlduBil’in bir bölümünü bu yıl içinde bir girişim sermayesi yatırım fonuyla yatırımcılara açmayı düşündüklerini söyledi. 

OlduBil ile 2022’de 1 milyon, 2025’te ise hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyüyerek 6.5 milyon müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Özdemir, “OlduBil’i üç kıtada hizmet veren global bir şirket haline dönüştürmek istiyoruz. Zaten büyük proje ve yatırımlarımızın bulunduğu kimi ülkelerden büyük bir beklenti söz konusu hatta yatırım görüşmelerini başlattığımız yerler de var. İlk etapta yatırımlarımızın olduğu Kosova, Makedonya, Kuveyt’in yanı sıra Azerbaycan ve Gürcistan gelecek” diye konuştu.

Bütçe dostu özellikleri var

Haberin Devamı

Limak Müşteri Çözümleri Yönetim Kurulu Üyesi Birol Ergüven, “Ülkemizde hala 20 milyon kişi bankacılık sistemi içinde değil, ayrıca yaklaşık 50 milyon kişinin de herhangi bir nedenden dolayı kredi sicilinde sorun var. Ayrıca banka hesabı olup da aktif olarak kullanıcı olmayan kişi sayısı da çok fazla. Dolayısıyla biz OlduBil ile bu kesime hitap ediyoruz” dedi. OlduBil’in iki yıl içinde bu kadar hızlı büyümesinin iki ana nedeni olduğunu söyleyen Ergüven, ilkinin Limak Holding şirketlerinin sağladığı sinerji, ikincisin de oldukça avantajlı koşullarla finansal hizmet vermeleri olduğunu söyledi. Ergüven, bugüne kadar çok sayıda büyük markayla iş birliği yaptıklarını ve kullanıcılarına cash back (geri ödeme) yöntemiyle ciddi bir tasarruf etme fırsatı verdiklerini belirtti.