Ekonomi Üreticiler, mısır alım fiyatının yeniden gözden geçirilmesini istiyor

Üreticiler, mısır alım fiyatının yeniden gözden geçirilmesini istiyor

25.08.2008 - 13:26 | Son Güncellenme:

.

Üreticiler, mısır alım fiyatının yeniden gözden geçirilmesini istiyor

Antakya Ziraat Odası Başkanı Celal Civelek, girdi maliyetlerde artış nedeniyle üreticinin sıkıntısının arttığını, “Üretimin devam edebilmesi için 47 YKr olarak açıklanan mısırın alım fiyatının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.
Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından kilo başına 43 YKr, 4 YKr de prim olmak üzere 47 YKr olarak açıklanan 2008 ürünü mısır alım fiyatını yeterli bulmadıklarını söyledi.
Üreticilerin kuraklık ve girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını ve emeğinin karşılığını alamadığını ifade eden Civelek, şöyle devam etti:
“Bu yıl alım fiyatı 50 YKr olarak bekliyorduk. Üretimin devam edebilmesi için 47 YKr olarak açıklanan mısırın alım fiyatının yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz. Açıklanan rakam çiftçinin korunması adına önemli, ancak bu durumda dışardan ürün alınmaması lazım” diye konuştu. Hatay’da bu yıl 200 bin tonun üzerinde rekolte beklediklerini belirten Civelek, mısır hasadının başladığını kaydetti.