Ekonomi Yatırım için 1+1 daire isteyen manzarayı görünce 3+1 alıyor

Yatırım için 1+1 daire isteyen manzarayı görünce 3+1 alıyor

07.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartal’da yapılan Çukurova Tower projesinde inşaat 36’ncı kata ulaştı. Bölgenin en yükseği konumundaki projenin manzarasını gören yatırımcılar aldıkları 1+1 daireden vazgeçip, oturmak için 3+1 daire satın alıyor

Yatırım için 1+1 daire isteyen manzarayı görünce 3+1 alıyor

Adanalı Çukurova Gayrimenkul’ün Kartal’ın en yüksek binası özeliğindeki Çukurova Tower 36. kata ulaştı. Kartal’ı bir Kartal gözü gibi havadan gören projenin bu katına çıkanlar daire almadan inmiyor. Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kara, projeyi ziyaret eden müşterilerini 36. kata çıkardıklarını belirterek, “Buradan manzarayı görenler ya daire almadan inmiyor ya da aldıkları 1+1’den vazgeçen yatırımcılar oturmak için 3+1 satın almaya karar veriyor. Bu yükseklikten proje daha iyi anlaşılıyor” dedi.
Cafer Kara, projenin inşaatının ilerlemesiyle ziyaretçilerin projeden daha çok etkilendiklerini anlatarak, “Konut alıcılarının projeye çıkmaları, manzarayı görmeleri ve inşaat kalitesini incelemeleri satışlara olumlu yansıyor” diye konuştu.

Bölgenin en yükseği
Çukurova Tower’ın bölgenin en yüksek binası olduğunu dile getiren Kara, “Projenin yüksekliği 130 metre. Zeminle birlikte 36 kat var. Proje şu haliyle Kartal bölgesinin en yükseği konumunda. Zaten bir çok noktadan proje görülebiliyor” dedi.
Cafer Kara, projenin inşaatının hızla ilerlediğini ve 10 ayda kaba inşaatı tamamladıklarını anlatarak, 2012 yılının 10’uncu ayında attıkları temelin ardından geçen kısa sürede bu aşamaya geldiklerini söyledi. Projenin inşaatı için binlerce ton demir, 25 bin metreküp beton, 100’lerce kilometrelik kablo döşediklerini vurgulayan Kara, ”Projeyi sözleşmeye uygun olarak 2014 yılının ekim ayında teslim edeceğiz. Daireleri iskanları alınmış bir şekilde sahiplerine vereceğiz” dedi.
Cafer Kara, projenin özel bir dış cepheye sahip olacağını ve dış cephenin kaplanmasına başladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Projenin dış cephesi farklı bir görünüme kavuşacak. Bu kadar yüksek bir bina olmasına rağmen projenin formu binayı çok da yüksek göstermeyecek. Dış cephede alkalik malzeme ve cam kullanacağız.
Cam içeriyi aydınlatacak ama dışarıdan ısı geçirmeyecek. Dış cepheleri ithal ediyoruz. Artık dış cepheler çok önemli hale geldi, çünkü yönetmelikler 30 yıl boyunca yapımcı şirketi bağlayıcı oluyor.”
36 katta 238 konuttan oluşan Çukurova Tower, Tago Mimarlık tarafından tasarlandı. Projede büyüklükleri 42 ile 169 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor.

Haberin Devamı

Merkezde arsa arıyor
Cafer Kara, Çukurova Tower projesinden memnun olduklarını ve bunun benzerlerini şehrin başka noktalarında da yapmak istediklerini anlatarak, “Özellikle merkezi noktalarda arsa bakıyoruz. Uygun yer bulursak bu projenin benzerlerini yapmak istiyoruz. Şu anda Merter’de görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Kartal’da çıta yükseldi
Cafer Kara, projenin bulunduğu Kartal’ın İstanbul’un en iyi konut bölgelerinden biri olduğunun altını çizerek, çok sayıda firmanın boy gösterdiği Kartal’ın hızla gelişimini sürdürdüğünü kaydetti. Üst düzey firmaların projeler yapmasıyla bölgedeki çıtanın yükseğe çıktığını vurgulayan Kara, “Burada çok iyi firmalar ve projeler var. Bu da Kartal’ın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Biz bu durumu avantaj olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bu bizim en iyi projemiz oldu
Cafer Kara, projedeki dairelerin büyük bölümünün manzara gördüğünü anlatarak, 8 farklı tipteki dairelerin hepsine alıcıların ilgi gösterdiğini söyledi. Geçtiğimiz eylül ayında lansmana çıktıklarını ve ilgi gördüklerini dile getiren Kara, “Bu bizim en iyi projemiz. Üzerine çokça çalıştık. Alıcılar da bu kaliteyi gördü. Eylülden ocak ayına kadar projenin yüzde 30’unu sattık. Haziran ayına kadar da satışlarda yüzde 60’a yaklaştık. Hedefimiz ise yılsonunda yüzde 80’e ulaşmak. Kalan yüzde 20’lik kısmı ise 2014’te bitireceğiz” açıklamasını yaptı.

10 BİN LİRA PEŞİNATLA 'DEMİR’ GİBİ DAİRE VERİYOR
Demir İnşaat, Beylikdüzü’nde inşa ettiği Ayışığı Vadi Evleri’nde her hafta kampanya düzenliyor. Sınırlı sayıdaki daire için bu kampanyaları düzenleyen şirket, 10 bin lira peşinat verenleri indirimli fiyatlardan ev sahibi yapıyor. Böylece konut alıcıları evi hemen teslim alarak oturduğu eve kira öder gibi ev sahibi oluyor.
Demir İnşaat’ın bu haftaki kampanyasında 186 metrekarelik 3+1 daire 419 bin lira yerine 360 bin liraya satışa sunuluyor. Söz konusu kampanyalarda 10 bin lira peşinat ödenmesi halinde 1 yıl sonra 80 bin lira ara ödeme gerçekleşiyor. Kalan yüzde 75’lik kısım için uygun faiz oranları ile banka kredisi kullanılabiliyor. Banka kredisi kullanılması halinde 60 ay vadede aylık taksitler 5 bin 620 lira, 84 ay vadede aylık taksitler 4 bin 360 lira, 120 ay vadede ise 3 bin 435 liraya denk geliyor.
15 bin metrekare arsa alanında inşa edilen Ayışığı Vadi Evleri İstanbul Beylikdüzü'nde Demir İnşaat imzasıyla yükseldi. Ayışığı Vadi Beylikdüzü Evleri 11 katlı 6 blok olarak inşa edildi. Projedekonut fiyatları 175 bin liradan başlıyor.

Teraslı daireler
Projede 1+1'lerin büyüklükleri 66 metrekare, 2+1'lerin 98 ile 118 metrekare, 3+1'lerin 130 ile 166 metrekare ve 4+1'lerin büyüklükleri ise 223 ile 274 metrekare arasında değişirken, bazı katlar teraslı daire olarak tasarlandı.

Haberin Devamı

Ramazan ayını Spradon Vadi’de yeni bir kampanyayla karşılıyor
Kuzu Grup, Bahçeşehir’de inşa ettiği Spradon Vadi projesinde ev sahibi olmak isteyenlere Ramazan’a özel fırsatlar sunuyor. Firmanın, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirdiği Spradon Vadi’de, Ramazan ayında yüzde 100 oranından kredi kullanılabilirken, isteyen tüketici kendi belirleyeceği ödeme planıyla ev alabiliyor.
Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Emlak Konut GYO ile birlikte geliştirdikleri Spradon Vadi projesinde başarılı bir satış grafiği yakaladıklarını belirterek, sınırlı sayıda daire kalan Spradon Vadi’de ev sahibi olmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söyledi.

‘Yüzde 100 kredi’
Özen Kuzu, barışı ve huzur arayışını da ifade eden Ramazan ayına girerken, ailelerin mutlu ve huzurlu yaşayabilecekleri bir eve sahip olmalarına aracılık etmek için Spradon Vadi projesinde Ramazan’a özel bir kampa düzenlediklerini açıklayarak, “Bahçeşehir’in son projesi Spradon Vadi’de ev sahibi olmak isteyenlere, yüzde 100 kredi imkanı sunuyoruz. Ocak 2013’te yürürlüğe giren yüzde 8 ve 18’lik yeni KDV oranlarından da etkilenmeyen Spradon Vadi’de KDV’nin yüzde 1 olarak uygulanması da önemli bir avantaj oluşturuyor” diye konuştu.
Adını, Bahçeşehir’in Ispartakule yerleşim bölgesinin antik dönemdeki adı Spradon’dan alan proje 1.037 konuttan oluşacak. 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra 5 tane de 9 ve 12 katlı blokların bulunacağı projenin teslim tarihi Ocak 2014 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

YEŞİL ALANI BOL TUTTU
Yüzde 80’i yeşil tasarlanan Spradon Vadi’de açık ve kapalı yüzme havuzları, oyun alanları, fitness center, sauna ve Türk hamamı bulunuyor. Her daire için konut erişimli bir kapalı otopark ve Spradon Vadi misafirleri için de 300 araçlık bir açık otopark yer alacak. Birinci sınıf malzemeler kullanılacak olan dairelerde kapalı mutfak sistemi olacak.

Haberin Devamı

Devletin 3.6 milyon mülkü bulunuyor
Hazine, 218 milyar 967 milyon metrekarelik alanı kaplayan, 3 milyon 626 bin 825 taşınmaza sahip bulunuyor. İstanbul'un yüzde 44,3'ü, Ankara'nın yüzde 22,2'sini, İzmir'in ise yüzde 36,8'ini devlete ait taşınmazlar oluşturuyor.
Hazine adına tescil edilmiş 112 bin 550 bina bulunuyor. Hazineye ait gayrimenkullerin 415 bin 244'ünü arsalar, 862 bin 893'ünü araziler, 223 bin 75'ini bağ-bahçeler, 1 milyon 369 bin 949'unu tarlalar, 414 bin 281'ini de ormanlar meydana getiriyor.
Taşınmaz sayısına göre, Antalya, Hazine’nin en fazla taşınmazının olduğu il olarak ortaya çıkıyor. Bu ilde Hazine’ye ait 159 bin 829 mülk bulunuyor. Antalya'yı, 145 bin 662 taşınmaz ile Konya, 129 bin 48 taşınmaz ile İstanbul, 128 bin 195 taşınmazla Sivas izliyor.

Kazan’daki parkın altında Hakan Kıran imzası
Ünlü mimar Hakan Kıran imzasını taşıyan Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki İstanbul Park Projesi’nin birinci bölümü tamamlandı. Açılışı yapılan İstanbul Park Projesi’nin ikinci aşamasının inşaatına 7 Temmuz’da Yaz Üniversite Olimpiyatları’nın bitmesiyle başlanacak.
Şehrin yeni gelişen konut bölgesinin merkezinde, Zafer Parkı’nın devamını oluşturan yeşil kuşağın Kazan nehri ile birleştiği prestijli bir noktada yer alan proje, Türkiye’ye özgü özellikleri ile öne çıkıyor.
Hakan Kıran Mimarlık Kurucu Ortağı Hakan Kıran, Kazan Belediye Başkanı İlsur Metşin ile kasımda görüştüklerini ve projenin ilk eskizlerinin de o dönemde paylaşıldığını belirtti.

‘1+1 evler trend değil önemli bir gereklilik’
Pendik Belediyesi’nin 1+1 dairelerin yapılmasını kısıtlamasıyla ilgili değerlendirme yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, müşterilerinin talepleri doğrultusunda projelerinde 1+1 ve stüdyo dairelere yer verdiklerini söyledi.
Dumankaya, bu daire tiplerinin özellikle İstanbul’da yaşamın ve proje geliştiricilerinin vazgeçilmez noktası olduğunun altını çizerek, “Bu sebepten ötürü gayrimenkul sektöründe stüdyo ve 1+1konutlardan vazgeçemez. Projelerimize gelen talebin yüzde 60’ı yatırım amaçlı oluyor. Biz bu konutlara projelerimiz kapsamında yer vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ofiste yeni rotasını Halkalı olarak belirledi
Mert Döküm İnşaat tarafından Halkalı’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin karşısında yapılan Rota Office projesinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Projede teslimler 2014 yılının sonunda yapılacak.
1+1, 2+1 ve entegre edilebilir düzende butik ve açık ofis seçenekleri bulunan Rota Office projesi iki blok halinde inşa ediliyor.
84 ofislik Rota Office'te bloklar 6 ve 15 katlı olarak tasarlandı. Projede ofislerin yanı sıra dükkanlar da hizmet verecek. Tema Park ve göl manzaralı kat bahçelerinin bulunduğu Rota Office projesinde spor salonu ve toplantı salonları gibi donatılar yer alıyor.

Emlak Konut, Bulvar 216’yı satışa çıkardı
Emlak Konut GYO, Ataşehir'de hayata geçirilen ve Özak GYO tarafından inşa edilen Bulvar 216 projesini satışa çıkardı. 7 bin 805 metrekare dükkan, 6 bin 15 metrekare ofis, 12 bin 559 metrekare özel otopark satış alanlı Bulvar 216 projesi KDV hariç 145 milyon lira bedelle satışa çıktı.Yatay mimarisi ve İstanbul Finans Merkezi'ne olan yakınlığıyla dikkat çeken Bulvar 216 projesinin satış ihalesi 12 Temmuz 2013 günü saat 15.00'te Emlak Konut GYO Ataşehir binasında gerçekleştirilecek.
Bulvar 216 projesi 5 bin 800 metrekarelik arsa üzerinde inşa ediliyor. Bulvar 216 içerisinde 70 metrekare ile 2 bin metrekare arasında değişen özel perakende alanları, 100 metrekare ile 2 bin metrekare arasında değişen ofisler yer alıyor.