Ekonomi Yerli girişimlere yatırım yağmuru

Yerli girişimlere yatırım yağmuru

14.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin internet alanındaki girişim yatırımı rakamları İTÜ Arı Teknokent’te düzenlenen startups.watch etkinliğinde duyuruldu.

Yerli girişimlere  yatırım yağmuru

Buna göre 2017’nin ilk yarısında 63 girişim 133 milyon TL yatırım aldı. Böylece ilk 6 aylık dönemde TL bazında yatırım ve girişim sayısında rekor kırıldı. Yatırım alan girşimler arasında ACLteslim, Botanalytics, Buy Buddy, Dolap, Evtiko, iyzico, kimola, LOKI, ModaCruz, Olev, paym.es, Ringpara, tapu.com yer alıyor.

Haberin Devamı

Yapay zeka şart

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik etkinlikte yaptığı konuşmada, yapay zekanın çok hızlı bir şekilde gündemimize girdiğini ve bu konuda girişimcilere çok büyük iş düştüğünü belirtti. Ayrıca eğitim konusunda çağdaş bir seviyeye gelmek ve rekabetçi bir ülke yaratmak için eğitim konusunda çok büyük adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
Etkinlikte, Aslanoba Capital’in kurucusu Hasan Aslanoba, geleneksel yöntemlerle iş yapanların girişim ekosisteminin dinamiklerini anlamakta zorlandıklarını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de yatırımlara başlamadan önce hem yurtdışında hem Türkiye’de araştırmalar yaptık. Ciddi kendi kendimizi eğittik. Yaptığım yatırımlarda başarı oranından memunum. Başarılı olmayıp çıktığımız girişimler de var. Ancak sonuçta iyi girişimlere de imza attık.”

Haberin Devamı

‘Büyük düşünün’

BiTaksi ve Getir girişimleriyle dikkat çeken Nazım Salur, “Aslında girişimci tam olarak ihtiyacı olan rakamı istemeyi başaramıyor. Sonra ekstra yatırım bulmak için daha fazla çaba harcıyor. Ben eğer başarılı bir sonuç elde edersem yatırım fonu oluşturmak boynumun borcu olsun. O zaman girişimci ne kadar yatırım isterse iki katını veririm. Küçük rakamlarlarla çok sayıda girişime yatırım yapmak yerine, daha az sayıda girişime daha büyük miktarda yatırım yapmayı tercih ederim” dedi.