EkonomiYunan Bakan Türkçe iş konuştu

Yunan Bakan Türkçe iş konuştu

10.05.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ve Yunanistan Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tasos Hacivasiliu’nun katılımıyla Türk - Yunan İş Forumu düzenlendi.

Yunan Bakan Türkçe iş konuştu

Yunan Bakan Hacivasiliu konuşmasının Türkçe yaptığı kısmında şunları dile getirdi: 

Haberin Devamı

“Yunan ve Türk iş adamları ortak ihtiyaçlara dayanan uzun bir birlikte yaşama ve işbirliği geçmişine sahip. İki ülkenin ileriye gitme ve ticari bağlarını güçlendirme fırsatı var. Bu da iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuka saygı temelindedir. Bunu gerçekleştirmek ülkelerimizin görevidir.” 

Hacivasiliu, konuşmasının İngilizce bölüminde bunun gerçekleşmesinin iki ülkeye bağlı olduğuna işaret ederek, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ciddi gelişme gösterdiğini söyledi. Birçok farklı sektörde artış yaşanmaya devam etmesi gerektiğini kaydeden Hacivasiliu, ticaret hacminin 5 milyar doları aştığını ancak hedefin 10 milyar dolar olduğunu dile getirdi. Hacivasiliu, iş dünyası ve derneklerin ilişkilerinin ticaret hacminin artması ve yatırımın güçlendirilmesi açısından hayati rol oynadığını aktardı. 

Haberin Devamı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay ise Türkiye ve Yunanistan’ın komşu ve çok yakın bağlara sahip iki ülke olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki işbirliğinin bölgeye ve iki tarafa da üst düzey fayda sağlayacağını ifade etti. Bozay, geçen yıl 1.1 milyon Türk turistin Yunanistan’a gittiğini ve 670 bin Yunan vatandaşının Türkiye’yi ziyaret ettiğini aktararak, bu sayıların karşılıklı ilişkilerin pozitif etkisini de gösterdiğini ifade etti. 

KEŞFETYENİ
27 yıl sonra 'Ruhsar' itirafı! 'Sezen Aksu’yu ben eledim'
27 yıl sonra 'Ruhsar' itirafı! 'Sezen Aksu’yu ben eledim'

Cadde | 15.05.2025 - 13:13

Ünlü oyuncu Hande Ataizi, 90'ların fenomen dizisi "Ruhsar"la ilgili yıllar sonra dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Yazarlar