Ekonomi Yüzen otellerle yeni atağa kalktı

Yüzen otellerle yeni atağa kalktı

27.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

MSC Cruises, 2027’ye kadar 25 mega cruise gemisiyle dünya denizlerine hakim olacaklarını açıkladı. Avrupa Satış Direktörü Angelo Capurro, Türkiye’deki kruvaziyer turizmine güvendiklerini ve yatırımlarını artıracaklarını belirtti.

Yüzen otellerle yeni atağa kalktı

Avrupa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Amerika’nın en büyük yüzen otel şirketi MSC Cruises, yeni model gemileriyle büyük bir atağa geçtiklerini açıkladı. Venedik Sarayı’nda düzenlenen törende konuşan Capurro; Türk cruise seyyahlarının ilgisinden memnun olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye’ye güveniyoruz

Capurro, “Denizlerdeki en modern filoya sahip olan MSC Cruises, kruvaziyer endüstrisinde 13.6 milyar euro’luk benzeri görülmemiş yatırım planıyla, filosunu 2027’ye kadar 25 mega cruise gemiye çıkaracak. 2021’de şimdiki yolcu kapasitesinin 2 katı, 2026 da ise yaklaşık 3 katı büyüme elde etmeyi planlıyoruz. Şirketimiz 10 yılda yüzde 800 büyüdü ve dünya sıralamasında 4. sıraya yükseldi. Ama asıl başarımız, Avrupa, B.A.E. ve Güney Amerika’da pazar lideri olmamız” dedi.

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel ise, “MSC Cruises, gemi tasarımının sınırlarını zorlayan 6 yeni gemi sınıfı yaptı. Filo genişletme planının parçası olarak Meraviglia, Meraviglia Plus, Seaside, Seasida Evo, World ve Ultra Luxury sınıfı adı altında 17 yeni nesil gemimiz var. 8 yıl içinde 10 gemi daha denizlere inecek. Yıllık yolcu kapasitesi 5.5 milyona çıkacak. Yeni gemilerin arasında, 7 bin konuğu ağırlayabilecek kapasitedeki World Class mega gemiler ve ultra lüks kategoride dört gemi bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

MSC Cruises, halen 15 gemi ile 131 limandan yolcu alıyor. 80 ülkede 191 limana uğrayan gemiler, 225 rotayı takip ediyor.

Yüzen otellerle yeni atağa kalktı