Gayrimenkul Haberleri Altun Yapı'dan Eğitime Büyük Destek!

Altun Yapı'dan Eğitime Büyük Destek!

Son Güncellenme:

Altun Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Altun, Esenyurt’ta kendi adına yaptırdığı ilkokulun temel atma töreni gerçekleşti

Altun Yapıdan Eğitime Büyük Destek

İnşaat alanında yaptığı çalışmalarla gayrimenkul sektörüne hizmet veren Altun Yapı bu kez eğitime destek verdi. 5 dönüm arazi üzerine gerçekleştirilmesi planlanan okul projesi için temel atma töreni gerçekleşti. Milliyetemlak.com olarak, proje hakkında merak edilenleri sorduk. İşte detaylar...

Haberin Devamı

1.Gerçekleştirilecek proje tam olarak nedir ve kim tarafından hazırlanıyor?
Fahri Altun İlköğretim okulu Altun Yapı Fahri Altun tarafından yapılıyor.

2. Okul inşaatının ne zamana tamamlanması hedefleniyor?
Okul 2012-2013 öğretim yılında hizmete girecek.

3. Proje kaç metrekare arazi üzerinde oluşturuluyor?
5 dönüm arazi üzerinde, 6000 m2 inşaat alanı mevcut.

4. Okulun lokasyonu?
E-5 karayoluna 200 m mesafede,Tüyap’ın karşısında

5. Geliştirilecek okul projesinin bina özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?
720 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli, laboratuar, spor salonu, fen loboratuvarları vb. sosyal alanlı.

6. Proje yaklaşık kaç kişiye hizmet verebilecek kapasitede?
720 kişi

7. Eklemek istedikleriniz…

Altun Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Altun, Esenyurt’ta kendi adına yaptırdığı ilkokulun temel atma töreni bugün yapılmıştır. Fahri Altun İlköğretin okulu 5 dönüm arazi üzerinde toplam 6000 m2 inşaat alanı üzerinde kurulmuştur. 24 derslik olacak.

2012-2013 öğretim yılında açılış yapılacak. Törene Sayın Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Sayın kaymakam Halil Uyumaz, İlçe Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan katıldı.

Fahri Altun’un açılış konuşmasından özetle “ Yaptığımız yatırımlarda hem ülkemiz insanına iş imkanı hemde yarınımızı emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın daha güzel fiziki koşullarda eğitim görebilmesini amaçladık. Eğitim hizmetlerimize Anadolu Yakasında 2008 yılında 400 öğrenci kapasiteli Özel Yükselen Ayyıldız Rehabilitasyon merkezini açarak başladık. Bu günde 1000 öğrencinin eğitimini alabileceği bir okulun temelini atmayı Allah nasip etti.Ümit ediyoruz ki bu okulda eğitim görecek olan çocuklarımız ülkemize ve insanlığa hayırlı evlat olurlar. Vatana ve millete hayırlı olsun. Sayın belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise Esenyurt’un sürekli göç alan bir ilçe olduğunu günden güne büyüdüğünü, bu nedenle eğitime önem verilmesi gerektiği, okul yapımına destek olduklarını belirtti.

Törende kız öğrencilerin yaptığı folklor gösterisi sonrası, temel atıldı.