Dekorasyon Çocuklar İçin Çalışma Odası Dekorasyon Fikirleri

Çocuklar İçin Çalışma Odası Dekorasyon Fikirleri

Son Güncellenme:

Çocuğunuzun verimli bir şekilde çalışması için, odasının aydınlatması, masasının ve sandalyesinin konumu hatta odasının rengi bile önem taşır.

Çocuklar İçin Çalışma Odası Dekorasyon Fikirleri

Çocuklarınız için hazırlayacağınız çalışma odası ile çocuğunuzun daha severek ve isteyerek ders çalışmasını sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun verimli bir şekilde çalışması için, odasının aydınlatması, masasının ve sandalyesinin konumu hatta odasının rengi bile önem taşır.

Haberin Devamı

İyi dekore edilmiş ve düzenli bir çalışma odası, çalışmaya motive eder. Kendi çalışma odanızın yanı sıra çocuğunuz için de işlevsel ve çocuğunuzun zevklerine uygun bir çalışma odası hazırlayarak çocuğunuzun derslerini daha istekle çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

İdeal Bir Çalışma Odası

En iyi çalışma odasının bir altın kuralı yoktur. Çocuğunuzun yaşını, zevklerini, neleri sevdiğini, hangi renklerden hoşlandığını göz önünde bulundurarak dekore edeceğiniz oda, çocuğunuz için en ideal çalışma odasıdır. Genel olarak çalışma odaları; ergonomik bir çalışma koltuğu ile bir masanın olduğu, ayrıca rafları, çekmeceleri, dolapları olan bir kitaplığın bulunduğu odalardır. Çocuğunuz sıradan bir masa ve sandalye ile kitaplıktan oluşan çalışma odasını sıkıcı bulabilir. Çalışma koltuğunu çocuğunuz sevdiği bir renk ile kaplatmak, çalışma masasını onun sevdiği renklere boyamak; çocuğunuza odasını sevdirebilir. Çocuğunuzun çalışma odasında, hem onun hayal gücünü destekleyecek, hem de öğretici olabilecek dekoratif eşyalara da yer verebilirsiniz. Örneğin; bir dünya küresini, çocuğunuzun odasına koyacağınız abajurun başlığına takabilirsiniz. Çocuğunuzun seveceği, yaratıcılığını destekleyecek unsurlara çalışma odasında yer vermeniz, onu çalışmak için motive edecektir. Ayrıntılar çocuğunuzun zevklerine göre değişse de yine de ideal bir çalışma odasının bazı olmazsa olmazları vardır.

Haberin Devamı

Odanın Rengine Karar Verin

Çocuklar İçin Çalışma Odası Dekorasyon Fikirleri

Çocuğunuzun çalışma odasını dekore ederken odanın rengine karar vererek işe başlayabilirsiniz. Mavi ve yeşil gibi renkler, aydınlık ve yormayan renkler olduğundan genel olarak çalışma odaları için önerilen renklerdir. Sarı da enerji verme özelliği ile çalışma odası için uygun bir renk seçimi olabilir. Beyaz, gözleri yorabileceğinden çalışma odası dekorasyonunda tercih edilmezken, siyah daha iyi odaklanmayı sağlayacağı için, en azından sadece çalışma masasının olacağı alan için alternatif bir renk seçimi olabilir.

Masanın Konumu Önemli

Çocuklar İçin Çalışma Odası Dekorasyon Fikirleri

Odanın rengine karar verdikten sonra masayı konumlandıracağınız yere karar vermelisiniz. Masayı, ışık alan bir yere koymalısınız. Pencere önü masa koymak için ilk anda en uygun yer gibi görünse de gün ışığının direkt olarak çocuğunuzun gözüne girmesi onu çalışırken rahatsız edecektir. Masanın konumuna karar verdikten sonra odanın aydınlatması için düşünmeye başlayabilirsiniz. İstediğinizde tüm odayı göz yormayan ve rahat bir şekilde aydınlatabileceğiniz bir genel aydınlatma kullanabilirsiniz. Masa lambaları, çalışma odalarının vazgeçilmezlerindendir. Perdeler ve genel aydınlatma kapatılıp, masa lambasının ışığı açılarak, çalışmaya tam bir odaklanma sağlanabilir. Tek aydınlık yer masanın üzeri olduğundan çocuğunuzun dikkati odadaki başka alanlara kaymaz. Masa lambası, masayı aydınlatmasının yanı sıra çalışma odasının en önemli dekoratif öğesidir. Bu yüzden odanın rengine ve genel atmosferine uygun bir masa lambası seçmelisiniz.

Haberin Devamı

İşlevsel, Dekoratif, Rahat

Çocuklar İçin Çalışma Odası Dekorasyon Fikirleri

Bir çalışma odası her şeyden önce işlevsel olmalıdır. Çalışırken ihtiyaç duyulan her şey kolay ulaşılabilir olmalıdır. Düzen,çocuğunuzun çalışmasını kolaylaştıracaktır. Odasında bir kitabı ya da bir dosyayı aramak için saatler harcamak yerine istediğini elinizi attığı anda bulabileceği bir düzende çalışması bölünmez. Çocuğunuzun düzenli bir çalışma odası olması için, çalışırken ihtiyaç duyabileceği tüm materyalleri, masasından dahi kalkmadan, elini attığı anda bulabileceği şekilde konumlandırabilirsiniz. Bol ve geniş çekmeceli çalışma masalları, çalışma masasının hemen yanına koyabileceğiniz raflar ve şifonyerler, fazla alanınız yoksa ve çekmecesiz bir çalışma masanız varsa duvara monte edilebilecek dolaplar işinizi görecektir. İşlevsel kullanım alanlarından sonra dekoratif öğeler ve masanın ve sandalyenin ergonomik olması, rahat bir çalışma ortamı için önemlidir.

Haberin Devamı

Çocuğunuzun Derslerini Çalışması İçin…

Çocuğunuz için verimli çalışma odası dekorasyonu ile çocuğunuzun derslerini odasında severek çalışmasını sağlayabilirsiniz. Sıkıcı olmayan ama dikkat de dağıtmayan dekoratif öğelerle çocuklarınızın içinde saatlerce vakit geçirmek isteyecekleri neşeli bir çalışma odası hazırlayabilirsiniz. Çocuğunuzun çalışma odasının nasıl olması gerektiğine karar veremiyorsanız bir konsept seçmek işinizi kolaylaştırabilir. Örneğin, orman temalı bir oda yapmaya karar verirseniz, doğal ahşap bir çalışma masası ve sandalyesi ile kitaplık bu oda için oldukça uygun olacaktır. Yeşil yapraklı yapay bitkiler de dekoratif olarak odada kullanılabilir. Odayı orman konseptine uygun bir renk olan yeşilin aydınlık bir tonuna boyayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hem kendiniz hem de çocuklarınız için evinizde çalışma odası hazırlamak istiyorsanız çocuklu aileler için uygun satılık veya kiralık gayrimenkullere milliyetemlak.com üzerinden ulaşabilirsiniz.