Dekorasyon Tırabzan ve korkuluklarda cam kullanmanın avantajları ve dezavantajları

Tırabzan ve korkuluklarda cam kullanmanın avantajları ve dezavantajları

03.05.2021 - 16:11 | Son Güncellenme:

Veranda korkulukları olarak ya da ev içi merdivenlerin tırabzanlarında cam kullanmak oldukça moda haline geldi. Siz de böyle bir değişikliğe gitmeyi düşünüyorsanız avantaj ve dezavantajlarını incelemelisiniz.

Tırabzan ve korkuluklarda cam kullanmanın avantajları ve dezavantajları

Son yıllarda mekana ferahlık ve modernlik kazandıran cam kullanımı oldukça yaygınlaştı. Görüş alanını engellemeyen bir malzeme olan cam özellikle korkuluk ve tırabzanlarda tercih ediliyor. İşte cam kullanımının avantajları:

Haberin Devamı

Yüksek estetik kaliteleri

Cam kurulumlar mekanınıza çağdaş bir görünüm verir ve bu nedenle günümüzde, diğer sistemlerden daha çok tercih edilmektedir. Birçok insan cam korkulukları görsel çekicilik açısından üst seviyede bulur.

Görüş açısına engel olmayan bir çözüm

Güzel bir manzaraya açılan bir terasınız veya verandanız varsa, cam yerleştirmek, bu manzaranın korunmasını ve görüş açısında engel olmamasını sağlamak için harika bir yoldur. Elbette bu, taktığınız cam tamamen şeffaf olduğu sürece geçerlidir. Böyle mekanlar içinde daha fazla zaman geçirmek isteyebilirsiniz.

Tasarım uyumu

Cam temizlik, saflık ve doğallık uyandırır. Kütlesel olarak hantal olmayan, birden fazla tasarım öğesini entegre eden tek sistemdir. Böylece, alanınızı tasarlamak için daha fazla esneklik ve daha fazla seçenek kazanmış olursunuz.

Haberin Devamı

Güvenli ve dayanıklıdır

Cam korkuluklar direkler ile altındaki zemin arasında sağlam bir bariyer sağlar. Çoğu cam korkuluk, belirli bir kalınlıktaki temperli camdan yapılır. Bu, olağan stres faktörleri nedeniyle çatlama veya kırılma olasılıklarının çok düşük olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, az bakım gerektiren çekici bir seçenektir.

Cam kullanımının dezavantajları

Sera etkisi yaratabilir

Camın şeffaflığı hem estetik bir niteliktir, mekanda ışık oyunları sağlar. Ancak bazı durumlarda, cam panellerin gerçekten de bir sera etkisi yaratması muhtemeldir. Bu, yaz aylarında tüm alanı daha sıcak hale getirebilir ve rahatsız edici olabilir. Çevreleyeceğiniz alan, hava almayan bir avluysa bu bakımdan değerlendirmenizi öneririz. Güneş ışınlarının alana dik ve yoğun geleceği aylarda orayı ne kadar kullanacaksınız, bu bakımdan değerlendirin, deriz.

Temizlik çok önemli hale gelir

Temiz bir cam ne kadar estetikse, kirli bir cam da o kadar kötü bir görünüm yaratır. Camınızda oluşan lekeler, yağmur damları ve toz birikimi bütün alanı kirli gösterecektir. Üstelik kirli bir cam, estetik açıdan sağladığı avantajların hepsini tersine çevirir. Alanı kısıtlar ve gözü rahatsız eder. Bu nedenle camları temiz tutmanız gerekecektir. Küçük çocuklarınızın parmak izlerini sık sık temizlemek zorunda kalacağınızı, cam temizliğinin de vakit ve efor isteyen bir işlem olduğunu unutmayın.