Dekorasyon Yazlık ev için dekorasyon önerileri

Yazlık ev için dekorasyon önerileri

25.04.2021 - 17:05 | Son Güncellenme:

Tatil yaklaşıyor. Tatil evimiz de bizi bekliyor. Yazlık evleri yenilerken, dekorasyon değiştirirken vaktimizin çoğunu dış mekanda geçirdiğimizi unutmayın. O yüzden bütçenizden ilk harcamaları, veranda, çardak, teras ya da bahçe mobilyalarına ayırın…

Yazlık ev için dekorasyon önerileri

Yazın en güzel yanı günümüzün çoğunu açık havada geçirebilmemizdir. Bu yüzden yazlık evimizi dekore ederken önceliği dışarıda yaşam alanları oluşturmaya verin. Hele ki uzun süredir evlere kapalı olduğumuzu düşünecek olursak buna gerçekten çok ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Günlük yaşamın stresinden uzak, denize yakın yazlık evinize kavuşmak için sabırsızlanıyor musunuz? Peki, eviniz yaza hazır mı, buna uygun dekore edilmiş mi? Değilse, bu 5 ipucuna göz atın:

1-İç mekanınıza ağırlık veren aksesuarlardan kaçının

Yaz mevsimi parlak güneş ve yüksek sıcaklıklarla bağlantılı olduğundan, iç mekanı serinlik veren bir etkiyle dekore etmek iyi bir fikirdir. Halılara hiç yer vermemek, keçe objelerle evi ağırlaştırmamak gibi önlemler alabilir, solmayacak ve güneşi çekmeyecek açık renkleri tercih edebilirsiniz.

2-Boyanın gücünü kullanın

Su yeşili, beyaz, kum rengi, mavi tonları… Kısacası suya dair ne varsa boya tercihlerinizde yer verebilirsiniz. Hem içiniz açılır, hem eviniz mekanla uyum halinde olur.

Haberin Devamı

3-Doğru mobilya seçimi yapın

Fazla süslü püslü ve oymalı kakmalı olmayan, sade modern mobilyalar rahatlatıcı bir atmosfer yaratarak evinizin “kaçış” işlevini yerine getirmede yardımcı olacaktır. Ortam ne kadar ferah görünürse o kadar iyidir.

4-Ev tekstilini yenileyin

Küçük dokunuşların maliyetleri düşük ama etkileri büyük olur. Masa örtülerini, kırlentleri ve koltuk örtülerini değiştirin. Keten kumaşlar tercih edin. Aynı renkte farklı desenler veya tamamlayan pastel renkler kullanabilirsiniz. Unutmayın desen ve renklerde uçuculuk ortamı her zaman ferahlatacaktır.

5- Bahçenizi yeniden düzenleyin

Küçük ya da büyük fark etmez, bahçeniz varsa çok şanslısınız demektir. Çiçeklendirme ve bitki bakımını yaptıktan sonra, orada saatlerce vakit geçirebileceğiniz bir ortam yaratın. Bir hobi alanı, bir şezlong, kameriye, barbekü köşesi veya siz ne isterseniz… Unutmayın, yazın tadı dışarıda çıkar.