Dekorasyon Dünyanın En Büyük Duvar Resmi: Todos Somos Um

Dünyanın En Büyük Duvar Resmi: Todos Somos Um

Son Güncellenme:

.

Dünyanın En Büyük Duvar Resmi: Todos Somos Um

2016 Rio Olimpiyatları, bir Güney Amerika ülkesinde düzenlenen ilk olimpiyat olma özelliğini taşıyor. Kıtaya ve şehre yeni bir soluk getiren 2016 Olimpiyatları yalnızca spor müsabakalarıyla değil Brezilyalı sanatçı Eduardo Kobra'nın nefes kesen duvar resmi ile de hatırlanmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

İnsanoğlunun Ortak Ataları

Dünyanın En Büyük Duvar Resmi: Todos Somos Um

Rio de Janeiro denilince akla sadece cennet gibi plajları ve samba tanrıçaları gelmiyor. Rio de Janeiro aynı zamanda sokak sanatının da büyük saygı gördüğü ve kutsandığı bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın en büyük duvar resmi (graffiti) olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren, 171 metre yüksekliğinde ve toplamda üç bin metrekarelik alanı kaplayan 2016 Rio Olimpiyatları miraslarından biri olan Eduardo Kobra imzalı dev duvar resmi dikkat çekiyor.

Dünyanın En Büyük Duvar Resmi: Todos Somos Um

Bu cesaret isteyen dev çalışma, Brezilya'dan bir Tajapo çocuğunu, Etiyopya'dan bir Mursi kadını, Tayland'dan bir Kayin kadını, Kuzey Avrupa'dan bir Supi adamı ve Papua Yeni Gine'den bir Huli adamı tasvir ediyor. Tasvir edilen bu insanların hepsi, insanoğlunun ortak atalarını, yani Amerika, Asya, Avrupa, Afrika ve Avustralya'dan yerli halkı işaret ediyor.

Haberin Devamı

Olimpiyat Bayrağı Renklerine Özel Çalışma

Dünyanın En Büyük Duvar Resmi: Todos Somos Um

"Etnias"

, veya sanatçı tarafından verilen adı

"Todos Somos Um"

(Hepimiz Biriz) olan bu dev sokak resmi için dünyaca ünlü bir Brezilyalı grafiti sanatçısı olan Eduardo Kobra, Olimpiyat bayrağı üzerindeki siyah, mavi, yeşil, kırmızı ve altın halkaları temsil eden beş kıtadaki insanların özelliklerini araştırdı, titizlikle bunlar üzerinde çalıştı. Çalışmasında olimpiyatların temel değerlerini sanatla buluşturarak anlatmak isteyen Kobra'nın niyeti, hepimizin bir olduğunu ve tüm insanların bir şekilde birbirlerine bağlı olduğunu göstermektir. Kobra'nın çalışmasına bakarak, çizdiği karakterlerin yoğun ve güçlü bakışlarını fark ediyor ve insanlığın ortak bilgeliğini hissedebiliyoruz.

Dünyanın En Büyük Duvar Resmi: Todos Somos Um

Bu devasa çalışmayı tamamlayabilmek için Eduardo Kobra iki ay boyunca günde on iki saat çalıştı ve ancak bu şekilde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın açılışından hemen önce eserini bitirebildi. Kobra ve ekibi yaklaşık yüz galon beyaz boya, dört yüz galon renkli boya ve iki bin sekiz yüz kutu sprey boya kullandı. Bunca emek ve sıkı çalışmanın ardından, ne yazık ki, Eduardo Kobra olimpiyat oyunlarının keyfini çıkaramadan başka bir işini tamamlamak için (Ohio'daki dev Neil Armstrong duvar resmi) ülkeden ayrılmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Dünyanın En Büyük Duvar Resmi: Todos Somos Um

Eduardo Kobra, New York City, Londra, Tokya ve Amsterdam gibi dünyanın önde gelen şehirlerinin duvar resimlerini yapıyor. Stil olarak ise, parlak renkler, geometrik şekiller ve kapitone desenler öne çıkıyor.