Emlak Fırsatları Sağlıklı ev nedir, özellikleri nelerdir?

Sağlıklı ev nedir, özellikleri nelerdir?

09.06.2021 - 08:45 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda sağlıklı evler oldukça revaçta. Koronavirüs salgını nedeniyle daha yeşil yaşam alanlarını tercih edenlerin sayısı artıyor. İnşaat firmaları da bu talebi karşılamak üzere projeler geliştiriyor. İşte sağlıklı evlerin özellikleri…

Sağlıklı ev nedir, özellikleri nelerdir

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve pek çok sektörü etkilediği gibi emlak trendlerini de değiştiren Covid19 salgını sağlıklı ev kavramının da popülerleşmesine neden oldu. Pek çok inşaat firması da sağlıklı evler inşa etmeye, bu doğrultuda projeler geliştirmeye başladı. Sağlıklı evlerin özellikleri neler, işte merak edilen detaylar…

Haberin Devamı

1.Yüksek olmayan evler

Sağlıklı evlerin ihtiyaç duyulması halinde yürüyerek çıkılabilecek yükseklikte olması gerekiyor.

2.Yeşil bir ortam

Sağlıklı ev, orman, koru veya yeşil alana sahip olmalı. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki; yeşillikler içinde yapılan spor aktiviteleri hem fiziksel hem de ruhsal anlamda kronik hastalıklara da iyi geliyor.

3.Nefes alınacak alan

Sağlıklı evlerde bahçe yoksa teras, ya da geniş balkon yer almalıdır. Son yıllarda artan balkonsuz yüksek binaların zıttı bir anlayışa sahip olunmalıdır.

4.Havalandırma sistemi

Her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması ve kesinlikle birbirinden ‘bağımsız’ olması ve doğal havalandırma olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

5.Deprem yönetmeliği

Sağlıklı evlerin deprem yönetmeliğine uygun kriterlerde inşa edilmesi gerekmektedir.