Güncel Bungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara yapılır mı?

Bungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara yapılır mı?

29.08.2021 - 16:55 | Son Güncellenme:

Bungalov ev almayı düşünenlerin aklına gelen ilk sorulardan bir tanesi de “Bungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara yapılır mı? Bu anlamda iyi bir yatırım yapıp yapmadıklarını merak edenler bu yazımızda gerekli bilgiyi bulabilirler.

Bungalov ev nerelere yapılır İmarsız arsa ve tarlalara yapılır mı

 

Bungalov ev sahibi olmak ve onu kendi arazisinin üzerine koymak çok hoş bir hayal. Canınız istediği zaman gidip kafanızı dinleyebileceğiniz huzur bulabileceğiniz bir ahşap bungalov ev çok iyi bir seçenek gibi görünüyor. Peki onu almaya karar verdiğiniz zaman nerelere yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Haberin Devamı

Bungalov evler imarsız arsalara yapılır mı?

İmarsız arsalar, tarla niteliğinde bir toprak parçasıdır. İmarsız arsalar gerekli şartlar oluşturulduğunda üzerine yapı kurulabilir. Tarla niteliğinde oldukları için genellikle yatırım amaçlı tercih edilmezler. Ekme ve biçme gibi tarla faaliyetleri için kullanılırlar. İmarsız arsaya prefabrik evler yapılabiliyor. Yani bungalov ev de yaptırabilirsiniz. Ancak bir takım şartları yerine getirmek gerekiyor.

Bu şartlar nelerdir?

1-) İmarsız bir arsaya prefabrik ev yaptırmak için arsanın yola cephesi olması gereklidir.

2-) İmar izni bulunmayan arsalarda imar izni en fazla yüzde 5 oranında olmaktadır. En fazla 250 metrekarelik bir yapı yapma izniniz bulunmaktadır.

Haberin Devamı

3-) İmarsız arsalarda altyapı sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm altyapı kontrollerini yaptırdığınızdan emin olun.

4-) Bungalov ev yaptıracağınız arsanın bağlı bulunduğu belediye ile görüşüp gerekli izinleri almanız gerekiyor. Böylece hem arsanızı sorgulatmış hem de ileride sorun yaşamamak adına ihtiyacınız olan belgeleri almış olursunuz.