Güncel Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dern'in Evi

Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dern'in Evi

Son Güncellenme:

.

Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dernin Evi

Blue Velvet, Wild at Heart, Jurrasic Park filmlerden ve son olarak Big Little Lies dizisinden tanıdığımız Laura Dern, bundan birkaç sene önce iki çocuğuyla birlikte yaşadığı evi değiştirmeye karar veriyor. Ve Los Angeles'ta çocuklarının “bir ağaç evde yaşama hayalini” gerçekleştirmeye en yakın evi buluyor.

Haberin Devamı

Jurassic Park Setinden Fırlamış Gibi

Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dernin Evi

1953 yılında tamamlanan, dönemin ünlü minimalist mimarlarından Calvin C. Straub imzalı, bu yemyeşil bir arazinin ortasında duran, Jurassic Park setinden fırlamış gibi görünen eve görür görmez bağlanan Dern, hemen birkaç değişikliğe gitmeye karar veriyor. Laura Dern, yakın arkadaşı Steven Spielberg’ün kendisini tanıştırdığı ünlü mimar Michael Kovac’tan evi baştan yaratması için yardım istiyor. Kovac, hayli sağlam yapıda olan ancak çok yorgun ve dış dünyadan bağımsız olan bu eve sihirli dokunuşlarla yeniden hayat veriyor.

Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dernin Evi

Laura Dern'in ilk kez 1980'lerde Blue Velvet ile birlikte çalıştığı, bir ortaçağ mimarisi tutkunu olan ve Hollywood’un şahsına münhasır yönetmenlerinden David Lynch de projenin başında tavsiyelerde bulunuyor. Aylar süren yenileme çalışmalarında, bu üç yatak odalı ve neredeyse üç yüz metre karelik alana sahip ev adeta yeni bir kimliğe kavuşuyor.

Haberin Devamı

Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dernin Evi

Doğal ışıktan faydalanmak ve evin çok daha aydınlık ve büyük gözükmesi için bazı duvarlar geniş camlarla değiştiriliyor, bahçeye aydınlatma ve bir yüzme havuzu ekleniyor. Mutfak genişletiliyor ve ışığın tepeden yayılmasını engelleyen çitler bahçeden kaldırılıyor. Tüm bu çalışmaların sonunda da evin içi ve dışı hem birbirleriyle hem de bulundukları araziyle uyumlu bir hale getiriliyor.

Birbirinden Anlamlı Eşyalar

Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dernin Evi

Evin dekorasyonu için de Laura Dern, yakın arkadaşı olan Friends’in yıldızı Courteney Cox'un tavsiyesiyle iç mimar Trip Haenisch’le anlaşıyor. Dern çevresinde, sahip olduğu eşyalara çok fazla anlam yükleyen biri olarak tanınıyor, çünkü onun için sahip olduğu her eşyanın ayrı ayrı anlamları var. Bunu göz önünde bulunduran Trip Haenisch de Dern’ün sahip olduğu eşyaları buna göre konumlandırıyor.

Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dernin Evi

Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dernin Evi

Hem Şık Hem Eğlenceli: Laura Dernin Evi

Steven Spielberg’den hediye olan minyatür bir Tyrannosaurus Rex heykelciği evin ön kapısını koruma görevini üstleniyor. Oyuncunun kazandığı Altın Küre ödülleri de kitap raflarının arasında kendilerine yer buluyor. Kendisi gibi oyuncu olan babası, aktör Bruce Dern'ün, Nebraska filminin sonunda kazandığı şapka ise kızı Jaya'nın odasında kendisine yer buluyor. Kendini sıkı bir koleksiyoncu olarak tanımlayan Laura Dern, dünyanın dört bir yanından satın aldığı sanat, fotoğrafçılık, çömlekçilik ve film afişlerini de evinin çeşitli yerlerine yerleştiriyor.