Güncel İşte Namıdiğer Indiana Jones, Harrison Ford'un Evi

İşte Namıdiğer Indiana Jones, Harrison Ford'un Evi

Son Güncellenme:

.

İşte Namıdiğer Indiana Jones, Harrison Fordun Evi

Sinema tarihinde bir kült haline gelen ve her bir filmi gişede milyonlarca dolarlık hasılat getiren Indiana Jones serisinin ve daha birçok Holywood filminin efsanevi oyuncusu Harrison Ford'un çocukluğunu geçirdiği ev satılığa çıkarıldı. Şu an Amerika Birleşik Devletleri'nin Wyoming eyaletinin Jackson şehrinde bir villada yaşayan Ford'un küçüklük yıllarına tanıklık eden, Illinois'e bağlı Park Ridge'deki bu evin satış fiyatı 400.000 dolar.

Haberin Devamı

Harrison Ford'un Evi Yeni Sahiplerini Bekliyor

İşte Namıdiğer Indiana Jones, Harrison Fordun Evi

Harrison Ford ailesi ile birlikte 1950'li yıllarda Chicago'dan 17 mil uzaklıkta, Park Ridge'deki yaşadığı bu ev her şeyden önce Ford hayranları için muazzam bir manevi değer taşıyor. Bir Harrison Ford hayranı, Indiana Jones'un ve Han Solo'nun posterine ya da oyuncaklarına dilediği zaman, kolaylıkla sahip olabilir. Ancak şüphesiz ki Harrison Ford'un çocukluğunun geçtiği eve sahip olmak ünlü aktörün hayranları için paha biçilemez olsa gerek. Yaklaşık 200 metrekare yaşam alanına sahip, üç yatak odası, bir banyosu ve tuvaleti bulunan bu mütevazı ev, Tudor mimarisine göre dizayn edilmiş, yüksek tavanlı geniş odalardan oluşan müstakil bir yapı.

İşte Namıdiğer Indiana Jones, Harrison Fordun Evi

Architectural Digest dergisinin haberine göre Ford'un odası evin mevcut üç yatak odasından balkonlu olan bir tanesiyken küçük kardeşi Terence Ford evin en küçük odasında kalıyormuş. Ford liseyi bitirdikten sonra Wisconsin'deki Ripon College'e başlamış ve bu evden ayrılmış. Ayrıca aynı mahallede büyüyen tek ünlünün Harrison Ford olmadığı, Hillary Clinton'un da çocukluğunun da bir bölümünü Park Ridge'de geçirdiği biliniyor.

Haberin Devamı

Neredeyse 100 Yıllık Bir Ev

İşte Namıdiğer Indiana Jones, Harrison Fordun Evi

Ford ailesinden sonra iki sahip değiştirmiş evi 1970'li yıllardan beri ellerinde tutan son sahipleri, ilanı evin "tadilata ihtiyacı olduğu" notuyla birlikte yayınlamışlar.

İşte Namıdiğer Indiana Jones, Harrison Fordun Evi

Pek tabii ki, elektrik ve su tesisatları evin inşa edildiği 1922'den, yani tam tamına 96 yıl öncesinden bugüne değişmeden ufak bakımlarla ayakta kalan yapının, yeni sahipleri tarafından iyice bir elden geçirilmesi şart gibi gözüküyor. Ayrıca evin orijinal pencerelerinin de değişime veya bakıma muhtaç olması ve bahçesinin de bir miktar peyzaj ıslahına ihtiyaç duyması muhtemel. Ev bulunduğu konum itibarı ile de gerek Park Ridge'in sakin ve nezih bir semt olmasıyla, gerekse de Chicago'ya yakınlığı ile cazibesini koruyor. Ayırca aynı muhitteki emsali komşu evlerden satılık olanların liste fiyatlarının 700.000 dolar civarında olduğunu da göz önüne aldığımızda bu ev sadece Harrison Ford'un çocukluğunun geçtiği ev olarak değil, aynı zamanda iyi bir yatırım fırsatı olarak da göze çarpıyor.