Dekorasyon Mutfak Dolaplarınızı Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mutfak Dolaplarınızı Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Son Güncellenme:

Mutfak dolapları kolayca değiştirebildiğimiz mobilyalar değildir. Bu türden bir değişiklik masraflı olduğu kadar zahmetlidir de.

Mutfak Dolaplarınızı Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mutfak dolapları kolayca değiştirebildiğimiz mobilyalar değildir. Bu türden bir değişiklik masraflı olduğu kadar zahmetlidir de. Öte yandan mutfağımızda bulunan hemen her şey evimizin diğer bölümlerindeki eşyalara göre oldukça hızlı yıpranır. Peki ama bu durumun içinden nasıl çıkacaksınız? Aslında bunun oldukça kolay bir yolu var. Mutfak dolaplarınızı boyayarak neredeyse yepyeni bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. Bu tür işler benim elimden gelmez diye düşünmeyin. Doğru bir hazırlık ve uygulama süreci ile mutfak dolaplarınızı boyamak oldukça kolay hatta eğlenceli bir işe dönüşebilir. Bu yazımızda mutfak dolaplarınızı boyarken dikkat etmeniz gerekenleri ve kaçınmanız gereken yanlışları listeledik. Bu adımları takip ederseniz sorunsuz bir şekilde mutfak dolaplarınızı boyayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mucize beklemeyin

Mutfak Dolaplarınızı Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
(A54Insitu / homify.com.tr)

Mutfak dolaplarınızı boyamak mutfağınızda hayli ciddi bir değişiklik yaratacak. Buna karşın kendi başınıza yapacağınız boyamanın fabrika çıkışı bir boya kalitesine ulaşacağını beklemek doğru olmaz. Bu türden bir mucize beklerseniz sonuçtan memnun olmazsınız. Oysa kendi yapacağınız boyama mutfağınız için gayet yeterlidir ve çoğu insan bunun orijinal olup olmadığını fark etmeyecektir bile.

Acele etmeyin

Mutfak Dolaplarınızı Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
(Renkraft / homify.com.tr)

Mutfak dolaplarınızı boyarken işleri aceleye getirmek istemezsiniz. Gerek hazırlık, gerek boya, gerekse de kuruma aşamasında yeterince vakit harcamazsanız sonuçları oldukça ağır olabilir. Toz izleri, fırça lekeleri, daha kurumadan oluşan yeni sıyrıklar ve benzeri sorunlar hep acele etmekten kaynaklanır. Sakin olun ve ağırdan alın.

Haberin Devamı

İyi bir hazırlık önemlidir

Mutfak Dolaplarınızı Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mutfak dolaplarınızı boyarken en önemli aşama hazırlık aşamasıdır. Öncelikle dolaplarınızın bütünüyle tertemiz olması gerekir. Tozdan tamamen arınmış olmalarının yanı sıra, pürüzleri ve girinti çıkıntıları da gidermeniz gerekir. Bunun için basit bir zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Dolap yüzeylerinin tamamen temiz olduğundan emin olduktan sonra dolapların üstleri, buzdolabınızın üstü ve arkası gibi ulaşılması zor alanları da temizlemeyi ihmal etmeyin. Çünkü boyama esnasında buralardan dökülebilecek tozlar uygulamada size sorun yaşatabilir.

Dolap kapakları ve çekmeceler

Mutfak Dolaplarınızı Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
(George Bond / homify.com.tr)

Mutfak dolaplarınızı boyamadan önce mutlaka ama mutlaka dolap kapaklarını ve çekmeceleri çıkarmalısınız. Bunlar dururken de boya yapabileceğinizi düşünebilirsiniz ama bu aslında hiç de iyi bir fikir değildir. Dolapları açıp kapatırken, hele ki çekmeceleri açarken mutlaka lekeler oluşacak. Kolay yoldan gitmeye çalışırken kendinizi çok daha zor bir yola sokmamak için her şeyi usulüne uygun olarak yapmanızda yarar var.

Doğru planlama

Mutfak Dolaplarınızı Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
(Lewis Alderson / homify.com.tr)

Dolap kapakları ve çekmeceleri nasıl sökeceğiniz ve ayıracağınız da önem arz ediyor. Eğer bunları rastgele söküp bir kenara üst üste yığarsanız, boya işi bitip de dolap ve çekmeceleri geri takmaya sıra geldiğinde ne kadar büyük bir yanlış yaptığınızı anlarsınız ama iş işten geçmiş olur. Bu yüzden çıkardığınız bütün parçaları etiketleyin. Bu etiketlerde tam olarak nereden çıktıklarını belirtin ve düzenli bir şekilde tasnif edin.

Haberin Devamı

Astar çekmeyi unutmayın

Mutfak Dolaplarınızı Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
(British Standart / homify.com.tr)

Mutfak dolaplarınız hali hazırda boyalı olduğu için astara gerek duymadan bir kat boya ile bütün işi bitirebileceğinizi düşünebilirsiniz. Baştan söyleyelim, bu hiç de iyi bir fikir değil. Mevcut dolap renginiz ve yeni uygulayacağınız renk bire bir aynı değilse, ki aynı olmasının hiçbir mantığı yok, mutlaka en az bir kat astar çekmeniz gerekir. Bunu yapmadığınız takdirde yine de iyi bir sonuç aldığınızı düşünebilirsiniz. Oysa çok geçmeden hatanız ortaya çıkacak ve bir hafta ila on gün içinde yeni boyanız alttaki eski boyayı göstermeye başlayacaktır. Bu yüzden biraz vakit ayırıp kalkıştığınız işi layığıyla yapmanız en sonunda sizi daha büyük bir zorluktan kurtaracaktır.

Haberin Devamı

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için: