Gayrimenkul Haberleri Sahibinden Satanlardan Portföy İsterken Yapılan 3 Hata

Sahibinden Satanlardan Portföy İsterken Yapılan 3 Hata

Son Güncellenme:

.

Sahibinden Satanlardan Portföy İsterken Yapılan 3 Hata

Gayrimenkul satış uzmanı

Haberin Devamı
Göktuğ Beşer

bilgilerini paylaşıyor Önceki yazılarımda “

Mal Sahipleri Neden Sahibinden Satmaya Çalışır

”, “

Sahibinden Satmaya Çalışan Mülk Sahiplerinin Yaşadığı Sorunlar

” ve “

Sahibinden Satmaya Çalışan Mülk Sahiplerinden Portföy Nasıl Alınır?

” konularına değinmiştim. Özet olarak mal sahiplerinin komisyon vermeden kolayca satacakları düşüncesi, emlakçılara olan güvensizlik ve emlakçının vereceği hizmet ve fayda konusunda bilgisizlik gibi nedenler ile sahibinden satılık ilanlar verdiklerini belirtmiştim. Ancak bu süreçte gayrimenkul sahiplerinin albenisiz ilanlar, yetersiz tanıtım, yanlış fiyat, pazarlık sürecinin yanlış yönetimi gibi nedenler yüzünden mülklerini satamadıklarını, ayrıca güvenlik sorunları ve dolandırılma riski ile karşı karşıya kaldıklarını, bütün bunların sonucunda da bir yandan satılık mülkün dile düştüğünü, diğer yandan da mal sahibinin sinirlerinin yıprandığını ve ilan verdiklerine pişman olduklarını belirtmiştim. Mal sahiplerinden portföy almak için profesyonel olduğunuzu göstermeniz gerektiğini, uzmanlığınız ile yardımcı olmanızın güven inşa edeceğini, sunduğunuz faydalar ve yaptığınız işlemler ile portföyü alacağınızı paylaşmıştım. Bu yazıda sahibinden satmaya çalışan mal sahiplerinden portföy isterken yapılan hatalara bakalım...

Haberin Devamı

“Siz satamazsınız” demek

Sahibinden Satanlardan Portföy İsterken Yapılan 3 Hata

Emlak profesyonelleri sahibinden satmaya çalışanların yaşadıkları zorlukları görünce bazen dillerini tutamıyorlar. Mal sahibine “siz satamazsınız, boşuna emek ve vakit harcamayın” diyorlar.. Ancak bu yaklaşım mal sahibinin hemen kabul edebileceği bir gerçek değil. Mal sahibinin bu noktaya süreci yaşayarak gelmesi gerekiyor. “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” misali, bu gerçeği dile getiren emlakçıyı da mal sahibi tekrar görmek istemiyor..

Sizinle çalışmasını ilk görüşmede istemek

Sahibinden Satanlardan Portföy İsterken Yapılan 3 Hata

Mal sahibi kendince bir karar vermiş ve o doğrultuda yola çıkmış. Daha bu yolun başındayken ondan kararının hatalı olduğunu kabul etmesini beklemek hayalperestlik olur. Mal sahipleri emlakçı ile çalışmaya piyasanın gerçeklerini gördükten sonra daha kolay ikna oluyor. İlk görüşmede amacınız mülkü ve mal sahibini tanımak olsun. Ona bu süreçte nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun, takıldığı konularda yardım etmeye hazır olduğunuzu gösterin. Bu yaklaşım sayesinde sahibinden satıştan pes ettiğinde arayacağı kişi siz olursunuz.

Haberin Devamı

Tüm hizmet ve faydalarınızı bir seferde sıralamak

Sahibinden Satanlardan Portföy İsterken Yapılan 3 Hata

Mal sahibinin emlakçı ile çalışmaya itecek önemli nedenlerden birisi emlakçının sunacağı fayda ve hizmetler. Ancak mal sahibi kendi satış sürecinin başında bunlara çok önem vermiyor, söyledikleriniz bir kulağından girip diğerinden çıkıyor.. Çünkü ona göre mülkü zaten çok değerli ve alıcılar böylesine güzel ve kıymetli bir mülkü almak için kuyrukta bekliyor.. Sunduğunuz fayda ve hizmetlerden yeri geldikçe bahsedin, yaşadığı süreçte takıldığı noktaları siz nasıl atlatıyorsunuz, bu durumlarda onun ne yapması gerekir konularını paylaşın. Bu bilgiler sizin profesyonelliğinizi ve hizmet bedelinizi hak edeceğinizi gösterir. Hizmet ve faydalarınızı gerektikçe tanıtmak sizi mal sahibi ile iletişimde tutar, önemli olan pes ettiğinde aklına ilk gelen ya da o anda yanında bulunan kişi olmak. Sonraki yazıda çok müşterileri kazanmak ve müşterileri elimizde tutmak için neler yapılması gerektiğine bakalım..