Dünyanın en ince ustalığını gerektiren yemeklerinden Fesik, doğru koşullarda hazırlanmazsa gıda zehirlenmesine hatta ölüme bile sebebiyet verebiliyor. Mısır ülkesine ait bu yemeği bu kadar özel kılan unsur ise gelenekselliğinin yanı sıra, yaklaşık 45 günde hazırlanması... Tuz ile ovalanıp bekletilen, ağır kokulu, mayalı tekir balığı olan fesiğin tarifi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Mısırlıların yemekten vazgeçemediği bu lezzete bayılan kişi sayısı bir hayli fazla... Balık yemeğinin geçmişi firavunlar dönemine kadar gidiyor. Yapımı ise bir buçuk ay sürüyor. Güneşte kurutulan tekir balığının 45 gün boyunca tuzlu suda kalması sonucu oluşan bu geleneksel yemek yanlış hazırlandığında her ne kadar tehlikeli olsa da yerlilere göre oldukça lezzetli. Bu özel balık, kepekli undan yapılan ve kalınlığı pide ile yufka ekmeği arasında olan baladi ekmeği, zeytinyağı, limon ve soğanla servis ediliyor. İşte fesik yemeğinin yapım aşaması ve bu tehlikeli yemekten kareler...