Gündem ‘1. turda Oğan’a, 2. turda geçersiz oy kullandım’

‘1. turda Oğan’a, 2. turda geçersiz oy kullandım’

17.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski CHP milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı bir programda son dönemde CHP’ye yönelik yaptığı eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

‘1. turda Oğan’a, 2. turda geçersiz oy kullandım’

Seçimin ilk turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 49.52 oy aldığını belirten Şener, “Bakıldığında seçim bitmiş, psikolojik sınır aşılmış. Hatta ilk turda seçimi bitirebilirdi. YSK, İnce’nin oylarını geçersiz oy saysaydı ilk turda biterdi. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Seçimlerin ikinci turunda kime oy verdiniz?” sorusuna Şener, “Birinci turda Sinan Oğan’a oy verdim. İkinci turda ise geçersiz oy kullandım. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim” yanıtını verdi. CHP’den istifa edip etmeyeceği sorulması üzerine Şener, “Açıklamayı yapmadan önce istifa etmiştim. 14 Mayıs sonuçlarından sonra istifa ettim” dedi.

Özcan’dan tepki

Şener, programda Bolu milletvekilliği teklifini Tanju Özcan nedeniyle reddettiğini de söyledi. Bunun üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan canlı yayına bağlanarak “Kılıçdaroğlu’na bu yüzden muhalifim. Kılıçdaroğlu’nu yıllarca sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştığı için eleştirdim” dedi.

Öte yandan Şener, ikinci turda geçersiz oy kullandığını söylerken, sandığındaki tutanak bu iddiayı yalanladı. Şener’in oy kullandığı Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi 4090 numaralı sandıkta hiç geçersiz oy olmadığı görüldü.