Gündem 100. yıl affında prensip kararı

100. yıl affında prensip kararı

21.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Parti Sözcüsü Yücel, CHP’den ayrılmış ya da atılmış olanlarla ilgili tartışılan 100. yıl affı konusunda prensip kararı alındığını, belediye başkan aday adaylığı için başvuru sürecini de 21-28 Kasım tarihleri arası olarak belirlediklerini açıkladı.

100. yıl affında prensip kararı

ANKARA Milliyet - CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, cumhurbaşkanı seçimindeki “yüzde 50+1” şartının tartışmaya açılmasına ilişkin “Erdoğan’ın tüm derdi, ömrü yettiğince o koltukta oturmak” değerlendirmesinde bulundu. Yücel, partisinin MYK toplantısının gündemine ilişkin basın toplantısında CHP’den ayrılmış ya da atılmış olanlarla ilgili tartışılan 100. yıl affı konusunda prepsip kararı alındığını, belediye başkan aday adaylığı için başvuru sürecini de 21-28 Kasım tarihleri arası olarak belirlediklerini açıkladı. Yücel, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

CUMHUR İTTİFAKI HESAPLAŞMASI: Sayın Erdoğan’ın açıklamasıyla, yüksek yargı organları arasında çıkarılan krizin asıl tarafları da ortaya çıkmış oldu. Erdoğan’ın tüm derdi, ömrü yettiğince o koltukta oturmak. Allah kendisine ömür versin ama siyasi ömrünün sonuna geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bunu o da görüyor ki, 2017 referandumunda ısrarla savunduğu, Türkiye için ‘devrim’ diye nitelediği ‘yüzde 50+1’ düzenlemesinden kolayca vazgeçebiliyor. Biz, Cumhur İttifakı’nın hesaplaşmasına, Hatay halkının iradesi ile seçilen Can Atalay’ın kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Onların siyasi hesapları nedeniyle TBMM’ye had bildirilmesine sessiz kalmayacağız. Anayasa uygulanıncaya kadar Meclis’te ‘Adalet Nöbetimizi’ sürdüreceğiz. 

Haberin Devamı

DERDİ KOLTUK: Sayın Erdoğan’ın derdi koltuğunu koruyabilmek. Şunu merak ediyoruz; bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğini söyleyen Sayın Bahçeli ve MHP’nin kurmayları olaya nasıl bakıyorlar? Acaba MHP, kendilerinin dışlandığı, onlara gerek duyulmayan bu senaryoyu nasıl değerlendirecek? Cumhur İttifakında çok ciddi bir kriz olduğu ortada. Görüyoruz ki AKP’nin artık MHP’ye ihtiyacı kalmadı. MHP’yi sırtında yük olarak görmeye başladı. 

ORTAK ADAY: (İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü’nün aday adaylığını açıklaması) Tabi ki aday olabilir, aday adayı olabilirler. Bunlara saygı duyarız. Ancak seçim takvimi yaklaştıkça, iller, ilçeler bazında bir takım birlikte hareket etme ya da ortak adayla süreci yönetme gibi durumlarla da karşılaşabiliriz. 

ANAYASA TARTIŞMASI: Anayasayı tanımayan, açık hükümlerini yok sayan bir zihniyetle biz anayasa tartışmasına ve görüşmesine girmeyiz. 

Kılıçdaroğlu partiye ağabeylik yapacak

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara -  Ankara’da Mustafa Kemal Mahallesi’nde ofis açan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yol haritası belli oldu. Parti kulislerine göre Kılıçdaroğlu bir vakıf kurarak ya da mevcut bir vakıfta çalışmalarına devam edecek. Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresi, “Abilik yapacak. Parti ihtiyaç duyduğunda parti için çalışacak. Türkiye’nin önemli konuları orada konuşulacak, tartışılacak, çözüm üretilecek” dedi.

Haberin Devamı

Hikmet Çetin’den Özel’e ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin eski Genel Başkanlarından Hikmet Çetin ile bir araya geldi. İkili, Özel’in genel merkezdeki makam odasında gerçekleşen görüşme sonrası CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının açılışını da birlikte yaptı.
Çetin dün Özel’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Çetin, ziyaret sonrası bir süre Özel başkanlığında toplanan MYK’ya da katıldı. Özel ile birlikte MYK salonuna giren Çetin, CHP yöneticileriyle tek tek tokalaştı. Ardından da MYK üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Özel’i yarın da CHP’nin eski genel başkanları Murat Karayalçın ile Altan Öymen’in ziyaret etmesi bekleniyor. ● ANKARA Milliyet