Gündem 11 kent için 'sarı' alarm! Hakkari'de okullar sağanak yağış nedeniyle tatil edildi

11 kent için 'sarı' alarm! Hakkari'de okullar sağanak yağış nedeniyle tatil edildi

13.04.2023 - 08:37 | Son Güncellenme:

Hakkari'de sağanak nedeniyle kent genelinde ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime 1 gün ara verilirken 11 kent için 'sarı kodlu' uyarı yayınlandı. İşte günlük hava durumu tahminleri...

11 kent için sarı alarm Hakkaride okullar sağanak yağış nedeniyle tatil edildi

Kentte etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Hakkari Valiliği'nce alınan kararla; sağanak nedeniyle kent genelinde ilk, ortaokul, liselerde 13 Nisan Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'İlimiz genelinde etkilin olan yoğun sağanak yağış nedeniyle 13.04.2023 Perşembe günü ilk ve orta dereceli eğitim öğretim kurumları, Özel Öğretim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Özerl Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerin eğitime 1(bir) gün ara verilmiş olup engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacaktır.' denildi.

GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların: Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman çevreleri Van’ın güney, Diyarbakır’ın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Batı kesimlerde 2 ila 4 artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

DOĞU BÖLGELERİ İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Batman, Siirt, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevreleri ile Muş'un ve Bingöl'ün güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların genellikle kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Hakkari, Bitlis ve Ağrı illerinin yüksek kesimleri ile Şırnak'ın doğusunda kuvvetli yer yer yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

11 İL İÇİN SARI KODLU ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Iğdır için sarı kodlu uyarı yayınladı.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Haberin Devamı

11 kent için sarı alarm Hakkaride okullar sağanak yağış nedeniyle tatil edildi

RÜZGAR

Genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Hakkari çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Batman çevreleri Van’ın güney, Diyarbakır’ın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.